Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villarreal rystet Barcelona to ganger - så limte Messi ballen i krysset

Barcelona ble nesten senket av den gule ubåten.

• Barcelona - Villarreal 3-2 (1-1)

(Dagbladet): Det var duket for generalprøve på semifinalen i den spanske cupen da Villarreal og Barcelona møttes på Nou Camp i dag.

Begge vant i midtuka, Barcelona mot Atlético Madrid i en vanvittig fotballkamp der sistnevnte avsluttet med ni mann.

Selv om ikke Villarreal hadde vunnet mot Barcelona siden 2008 - og tidligere denne uken mistet stopperkjempen Gabriel Paulista til Arsenal - lå de bare fire poeng unna mesterligaplass foran dagens oppgjør.

Kopierte faren Barcelona åpnet kampen best, og la et voldsomt trykk på de helgule gjestene. Tidligere Atlético-keeper Sergio Asenjo måtte varte opp med en strålende redning på et godt Suárez-skudd.

Men Villarreal hadde scoret i 25 kamper på rad, og lot seg ikke skremme av Barcelona-trykket innledningsvis.

De gule var uredde, og sendte massevis av folk i angrep. Etter 29 minutter skapte de et trykk rundt Barcelona-boksen, som til slutt endte med at backen Mario Gaspar kom til avslutning fra kanten av 16.

For nøyaktig 17 år siden scoret Denys Cheryshevs far, Dimitrij Cheryshev, på Camp Nou. Som far, så sønn.

Gaspars skudd var håpløst, men traff Real Madrid-innlånte Denys Cheryshev, som kunne styre ballen inn i hjørnet og sende Villarreal i føringen
.

Villarreal kunne imidlertid ikke gå til pause med ledelse. Like før omgangens slutt ble Rafinha glimrende fremspilt av Lionel Messi, og på brasilianerens avslutning måtte Asenjo gi retur.

Fra kloss hold og på åpent mål hadde Neymar ingen problemer med å utligne for Barcelona.

Magiske minutter Begge lag gikk ut til andreomgang i hundre. Fem minutter uti omgangen slurvet Piqué og forærte ballen til sin gamle lagkamerat på junorlaget, Giovani Dos Santos.

Meksikaneren stormet mot mål, dro av den høyreste stopperen med en lekker skuddfinte og trillet inn til Luciano Vietto, som banket ballen i det tomme buret.

Gleden skulle imidlertid ikke vare særlig lenge for den gule ubåten. Fem minutter senere var kampen snudd.

Først scoret Rafinha sitt første ligamål for Barcelona på en retur fra en Messi-heading, før sistnevnte fikk ballen i skuddposisjon like utenfor 16.

Som så mange ganger før endte ballen opp i høyre kryss, og Messi så ikke ut til å være preget av bråket med treneren tidligere denne uken da han limte sitt 20. ligamål i krysset.

Snytt for soleklar straffe Det var ikke mangel på dramatikk i dagens oppgjør. På kontring like etter at Villarreal fikk en scoring annullert, ble plutselig Neymar sendt helt alene med Asenjo.

Brasilianeren vippet ballen elegant over sisteskansen, og ble hensynsløst klipt ned av keeperen. Utrolig nok valgte pipeblåseren å vinke spillet videre.

Villarreal måtte presse høyt for utligning, og Barcelona viste gang på gang hvor giftige de er på kontringer. Det ble imidlertid ikke flere scoringer.

Messi & co, anført av en for anledningen strålende Rafinha Alcântara, kunne dermed beholde tre hardt tilkjempede poeng på Nou Camp. Nå er de kun ett poeng bak rivalene Real Madrid - med en kamp mindre spilt.

SOM FAR SÅ SØNN: For nøyaktig 17 år siden scoret Denys Cheryshevs far på Nou Camp. I kveld åpnet han scoringsballet, men måtte tilslutt se Barcelona ta alle poengene. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
SOM FAR SÅ SØNN: For nøyaktig 17 år siden scoret Denys Cheryshevs far på Nou Camp. I kveld åpnet han scoringsballet, men måtte tilslutt se Barcelona ta alle poengene. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer