U21-STJERNE: Nicki Bille Nielsen står oppført med 15 mål for Danmarks U21-lag, på 21 matcher i rødt. Her mot Ukraina i 2011. Foto: AFP / CLAUS FISKER / SCANPIX NTB
U21-STJERNE: Nicki Bille Nielsen står oppført med 15 mål for Danmarks U21-lag, på 21 matcher i rødt. Her mot Ukraina i 2011. Foto: AFP / CLAUS FISKER / SCANPIX NTBVis mer

Villarreal-spiss klar for Rosenborg

Nicki Bille Nielsen fikk fireårskontrakt.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsen er spissen som skal få Rosenborg-fansen til å glemme både Rada Prica og Steffen Iversen.

I dag ble dansken klar for RBK, melder klubbens hjemmeside.

24-åringen hentes fra La Liga-klubben Villarreal - som har lånt ham ut til Rayo Vallecano det siste halvåret.

Forrige sesong var den 1,84 meter høye angriperen utleid til spanske Elche, der han scoret 11 ganger på 35 kamper.

Åtte klubber på seks år Nielsen har på tross av sin unge alder allerede rykket å spille for åtte klubber, inkludert italienske Reggiana. Han har U21-landskamper for Danmark og slo gjennom med 18 scoringer på to sesonger i Nordsjælland.

Nå gleder han seg til å spille for klubben han omtaler som «Skandinavias største» og med en «lang europeisk historie».

- Jeg har en veldig god følelse for denne overgangen og jeg er en veldig glad mann akkurat nå, sier Nielsen til klubbnettstedet.

Hurtig og eksplosiv Som spiss mener Nielsen han har litt av alt.

- Jeg er sterk, men er også hurtig og eksplosiv. Jeg er en målscorer, men kan også sette opp andre. Jeg jobber alltid steinhardt for laget og er en typisk lagspiller. Laget kommer alltid først, sier Nielsen.

Dansken er RBKs første forsterkning etter at Per Joar Hansen ble ansatt som Jan Jönssons etterfølger i desember.