Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villas-Boas beskylder Tottenham for brutte løfter

Vil ikke tilbake til England.

FIKK IKKE BESTEMME: André Villas-Boas var Tottenham-manager i 18 måneder, men mener at han ikke selv fikk bestemme hvilke spillere som skulle hentes etter at Luka Modric ble solgt til Real Madrid. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER/NTB SCANPIX
FIKK IKKE BESTEMME: André Villas-Boas var Tottenham-manager i 18 måneder, men mener at han ikke selv fikk bestemme hvilke spillere som skulle hentes etter at Luka Modric ble solgt til Real Madrid. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER/NTB SCANPIX Vis mer

For ett år siden måtte André Villas-Boas forlate Tottenham. Nå bryter han stillheten og beskylder klubben for løftebrudd.

Portugiseren lar spesielt London-lagets styreformann Daniel Levy få gjennomgå. Ifølge Villas-Boas ble han lovet en rekke stjernespillere etter salgene av Luka Modric og Gareth Bale, men Levy klarte ikke å innfri.

- Styreformannen ville at Tottenham skulle kjempe på et høyere nivå, men etter Modric-salget fikk vi ikke en eneste spiller av de jeg hadde plukket ut. Jeg tenker da på João Moutinho, Willian, Oscar og Leandro Damião. Dette var løfter som ikke ble holdt, sier Villas-Boas ifølge The Guardian til portugisisk TV.

- Jeg hadde en gruppe spillere jeg ikke hadde valgt. I løpet av to år mistet jeg (Rafael) van der Vaart, Modric, Bale, og ingen av løftene ble innfridd, tilføyer han.

Bale ble i fjor sommer solgt til Real Madrid for over 800 millioner kroner.

Hadde resultater Villas-Boas var Spurs-manager i 18 måneder. I desember i fjor måtte han gå, selv om laget fortsatt hang greit med i kampen om å bli blant de fire beste i Premier League.

- I min første sesong satte Tottenham poengrekord og hadde aldri vunnet så mange seriekamper før. Mesterligaplassen røk med ett poeng, og vi gjorde det bra i europaligaen. Da jeg forlot klubben, hadde den flere poeng enn på tilsvarende tid sesongen før.

37-åringen, som i dag er trener i den russiske storklubben Zenit St. Petersburg, understreker at han ikke ble sparket.

- Vi ble sammen enige om å bryte kontrakten. Jeg endte opp med spillere som ikke passet den profilen jeg ønsket. Jeg ser ikke på tiden i Tottenham som en negativ opplevelse. Det var en erfaring jeg hadde behov for.

Ville bort Villas-Boas har ingen umiddelbare planer om å returnere til England. Han opplevde også å få kort levetid som manager i Chelsea i 2011/12-sesongen.

- Jeg valgte Zenit for å komme bort fra medienes søkelys. Jeg har ingen planer om å komme tilbake til England, men livet kan ta mange vendinger.

I samme intervju bekrefter Villas-Boas at han har hatt samtaler med Liverpool.

(NTB)