Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Villas-Boas betalte 120 mill. for å bli Chelsea-trener

Skal ha sagt opp jobben i Porto.

Foto:  AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer

Andre Villas-Boas (33) gjorde kort prosess og sa opp jobben som trener i Porto. Dermed ligger veien vidåpen for ham til å bli ny manager i Chelsea.

33-åringen brøt kontrakten med å betale 120 millioner kroner i sluttvederlag, melder det portugisiske nyhetsbyrået Lusa.

Villas-Boas skal ha opplyst om avgjørelsen via faks, men Porto har ennå ikke bekreftet noe som helst via sine kanaler.

15 millioner euro (rundt 120 millioner norske kroner) skal for øvrig ha vært den samme summen som Chelsea tilbød Porto for å få løst treneren fra kontrakten.

Dermed satt Porto i saksen. Det var nemlig prisen på hodet til Villas-Boas for å si det på cowboyfilmmåten.

- Villas-Boas har en kontrakt med en klausul på 15 millioner euro. Hvis noen kommer opp med den summen, kan han gå. Det har han kontraktsfestet, sa Portos president, Pinto da Costa, mandag.

Villas-Boas ledet Porto til tre titler sist sesong. De ble suverene seriemestere (laget vant 27 av 30 kamper og gikk ubeseiret gjennom serien), og de vant den hjemlige cupen. I tillegg ble de vinnere av europaligaen etter 1-0 i finalen mot Braga i mai.

Med sine 33 år ble Villas-Boas den yngste i historien til å trene et lag fram til en europacuptriumf.

Villas-Boas var assistent under José Mourinho i Chelsea fra 2004 til 2007.

I Chelsea venter en årslønn rundt 38 millioner kroner på ham. Villas-Boas' overgang kan også føre til at Portos storscorer Radamel Falcao blir Chelsea-spiller.

Guus Hiddink og Mark Hughes er andre navn som har vært knyttet til trenerjobben i Chelsea.

(NTB)