Villas-Boas følte han ikke fikk nok ansvar av Mourinho

Avsluttet samarbeidet. I morgen møtes de igjen.

 MØTES IGJEN:  Andre Villas-Boas skal møte sin gamle læremester Jose Mourinho i morgen. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix
MØTES IGJEN: Andre Villas-Boas skal møte sin gamle læremester Jose Mourinho i morgen. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpixVis mer

Da José Mourinho ikke ville gi André Villas-Boas mer ansvar, tok samarbeidet slutt. Lørdag møtes de to managerne for første gang i Premier League.

Da tar Villas-Boas og Tottenham imot Mourinhos Chelsea til London-derby på White Hart Lane.

Den portugisiske duoen hadde et nært forhold, og Villas-Boas (35) jobbet under Mourinho (50) i flere år i Porto, Chelsea og Inter.

- Forholdet mitt til ham både profesjonelt og personlig var strålende, som dere kan tenke dere, siden vi jobbet sammen i så mange år, forteller Villas-Boas.

Ambisjoner Villas-Boas' hovedoppgave under Mourinho var å speide på motstanderne før kampene. Etter hvert følte han seg klar for å spille en større rolle, men Mourinho ville ikke tilby ham noe.

- Jeg var full av ambisjoner om å gi ham noe ekstra, og jeg ønsket å være mer involvert. Jeg følte at jeg kunne gi ham så mye mer og ønsket å jobbe videre med ham, men han følte ikke behov for å ha noen nær seg eller i en annen stilling som assistent. Derfor bestemte vi begge at tiden var inne (for å slutte), sier Villas-Boas.

Fotspor Siden har han fulgt i Mourinhos fotspor i både Porto og Chelsea. I fjor ble han ansatt i Tottenham, mens Mourinho kom tilbake til Chelsea i sommer.

Villas-Boas avviser at det er noen konflikt mellom de to portugiserne, men de er ikke lenger så mye kontakt.

- Vi snakket sammen på Premier Leagues managermøte i august, men har ikke gjort det siden, sier Tottenham-sjefen.

Imponerende sesongstart Laget hans har fått en solid start på sesongen med tolv poeng på fem kamper. Chelsea har to poeng mindre.

- Det kan endre seg fort, men vi har god flyt nå. Ingen lag har tatt maksimalt med poeng, så det kommer til å bli veldig tett i toppen denne sesongen. Vi kan få den jevneste Premier League på mange år, mener Villas-Boas.

(NTB)