Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villas-Boas hardt ut mot streikende Modric

- Dette kommer bare til å slå tilbake på ham selv.

I STREIK: Luka Modric møtte verken på fredagens trening eller på flyplassen da Tottenham reiste på treningssamling til USA. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix
I STREIK: Luka Modric møtte verken på fredagens trening eller på flyplassen da Tottenham reiste på treningssamling til USA. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha kjempet med nebb og klør for å holde storklubbene unna sin kroatiske ballvirtuos de siste tre overgangssommerne, er Tottenham i ferd med å kapitulere i forsøket på å beholde Luka Modric (26) i Nord-London.

Spilleren selv virker nemlig fast bestemt på å tvinge igjennom en overgang til Real Madrid, og ser ikke ut til å sky noen midler for å få viljen sin. Nå har Modric, til Spurs-ledelsens store skuffelse, gått ut i en slags streik, og møtte ikke opp da laget lørdag reiste til USA for å fortsette sesongforberedelsene.

- Jeg mener Modric gjør feil. Dette kommer bare til å slå tilbake på ham selv. Han har forverret situasjonen gjennom det han holder på med, og styreformannen (Daniel Levy) er veldig opprørt, sier manager André Villas-Boas i et intervju med den Madrid-baserte sportsavisa AS, gjengitt av blant annet Sky Sports.

- Stort tap Manager Villas-Boas og styreformann Levy er imidlertid nokså maktesløse når spilleren står steilt på sitt, og har få andre sanksjonsmuligheter enn å bøtelegge ham, noe de allerede har gjort etter at han ikke møtte på fredagens trening, ifølge Telegraph. Da ble han trukket to ukelønner, som tilsvarerer cirka 1,5 millioner kroner. Nå risikerer han ytterligere sanksjoner.

Telegraph skriver mandag at ingen i Tottenham vet hvor Modric befinner seg, men at han kan ha reist hjem til Kroatia. Neste steg kan komme til å bli at han leverer et skriftlig overgangsønske til klubbledelsen for å få fortgang i prosessen, slik han også gjorde i fjor sommer.

Paradoksalt nok var det mannen som nå desperat prøver å beholde ham, som var på frierføtter den gangen. André Villas-Boas var nemlig Chelsea-manager da forhandlingene med Spurs-ledelsen ikke førte fram.
 
- Han er god, veldig god. Jeg prøvde å hente ham til Chelsea i fjor sommer. Han kommer til å bli et stort tap, sier Villas-Boas i dag.

Avstand Modric skrev under på en seksårskontrakt med Tottenham sommeren 2010, som det stadig gjenstår fire år av. Derfor har ikke styreformann Levy tenkt til å la ham gå billig, men håper at Real Madrid er villige til å bla opp nærmere 380 millioner kroner for 26-åringen.

Ifølge The Guardian har den spanske hovedstadsklubben så langt strukket seg til i underkant av 300 millioner kroner, inkludert diverse klausuler.

Lagkamerat og tidligere Real Madrid-spiller Rafael van der Vaart mener det er alle fotballspilleres drøm å trekke på seg den hvite drakta, og har forståelse for Modric sin situasjon.

- Jeg er en av dem som står Modric nærmest i garderoben, og jeg føler med ham. Det er en vanskelig situasjon. Styreformannen (Levy) er sint, men Luka er også opprørt over det som skjer. Jeg tror imidlertid alt kommer til å løse seg i løpet av tre-fire dager, sier van der Vaart, ifølge Sky Sports.

IRRITERT: André Villas-Boas mener Luka Modric bare gir ris til egen bak med måten han forsøker å tvinge igjennom en overgang til Real Madrid på.Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
IRRITERT: André Villas-Boas mener Luka Modric bare gir ris til egen bak med måten han forsøker å tvinge igjennom en overgang til Real Madrid på.Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media