Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villas-Boas kan dumpe Lampard, Drogba, Anelka ...

Har allerede fjernet et par trenere. Søndagens ryktebørs.

SOMMERRENGJØRING: André Villas-Boas tok farvel med tre ansatte i Chelsea-trenerstaben i går, og er på vei til å hente inn sine egne folk fra Porto. Spillerne kan være neste på lista.Foto: SCANPIX/AP/Alberto Saiz
SOMMERRENGJØRING: André Villas-Boas tok farvel med tre ansatte i Chelsea-trenerstaben i går, og er på vei til å hente inn sine egne folk fra Porto. Spillerne kan være neste på lista.Foto: SCANPIX/AP/Alberto Saiz Vis mer

(Dagbladet): Mange har allerede pekt på utfordringen det blir for en 33-åring som André Villas-Boas å få kontroll over en sterk spillergruppe som den i Chelsea.

Folk som John Terry har fått skylda for at managere har måttet gå i klubben tidligere, men ifølge engelske aviser vil ikke eier Roman Abramovitsj la det skje denne gangen.

Etter å ha brukt 120 millioner (om enn indirekte) på å få Villas-Boas til Stamford Bridge, er Abramovitsj klar på at portugiseren skal få forme sine egne arbeidsforhold.

Skal vi tro Mirror og Telegraph, kan det bety slutten for flere av Chelseas største profiler.

Ifølge førstnevnte ligger Frank Lampard, Didier Drogba og Nicolas Anelka dårlig an når Villas-Boas begynner opprydningen i spillergruppa, selv om manageren selv har uttalt at troppen trenger evolusjon - ikke revolusjon.

På brakka startet opprydningen allerede i går.

Fysisk trener Glen Driscoll forlater Stamford Bridge, det samme gjør Paul Clement, som har vært i trenerteamet rundt førstelaget i nesten 17 år.

Legen Bryan English er også ute - han skal ha fått mye av skylda for at flere nøkkelspillere slet med skader i tida før José Mourinho fikk sparken.

Henter Porto-folk
Samtidig venter Telegraph at Villas-Boas' fysiske trener i Porto, Jose Maria Rocha, og talentspeider Daniel Sousa er på lønningslista i Chelsea om ikke lang tid.

Når det gjelder spillere inn fra Porto, kan det bli verre.

Porto-president Pinto da Costa skal nemlig være så forbannet over Chelseas jakt på Villas-Boas, at han vil kreve full kompensasjon - det vil si klausulutløsende millioner - om London-klubben i det hele tatt vil tenke på å få snakke med folk som Radamel Falcao eller Joao Moutinho.

Dobler Modric-lønn
Chelsea har også jaget Luka Modric i Tottenham en stund nå, i det minste i engelske avishyller.

Mirror skriver i dag at også Gareth Bale vil kreve å bli solgt dersom Spurs jekker på «aldri i verden»-innstillingen og Modric får gå til Stamford Bridge

Daily Mail skriver imidlertid at styreformann Daniel Levy vil doble den lille kroatens lønn til nærmere 800 000 kroner i uka, noe som vil gjøre ham til tidenes best betalte spiller i klubben.

Modric skal være villig til å fortsette når han stiller på trening igjen om ti dager, mens Levy fortsetter arbeidet med å beholde Tottenhams nøkkelspillere de siste sesongene.

Bayern snuser på Nani
Mail er også inne på Manchester United-diskusjonen om hvorvidt det er plass til både Nani, Antonio Valencia og nyinnkjøpte Ashley Young på Old Trafford.

Ifølge dem vurderer Bayern München nå å tilby en løsning, ved å legge inn et bud på han med det korteste navnet av de nevnte tre.

TRIO I FARE: Nicolas Anelka, Didier Drogba og Frank Lampard kan alle være på vei ut, ifølge engelsk presse.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
TRIO I FARE: Nicolas Anelka, Didier Drogba og Frank Lampard kan alle være på vei ut, ifølge engelsk presse.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Kilder i United har tidligere denne uka avvist at Alex Ferguson planlegger å kvitte seg med noen av vingene, og The Sun skriver i dag at skotten planlegger samtaler med nettopp Nani omgående.

Milner hjem igjen?
Litt av hvert helt til slutt:

Aston Villa vil legge 120 millioner kroner på bordet for å få James Milner tilbake fra Manchester City, skriver Mirror.

City betalte ikke langt unna det dobbelte da Milner gikk motsatt vei for under et år siden, men kraftvingen har slitt med å sette sitt preg på de stjernespekkede lyseblå. Milner startet fem av de siste 20 kampene sist sesong.

The Sun skriver samtidig at andre midtbanespillere kan gå inn dørene på City of Manchester, for eksempel Palermos playmaker Javier Pastore og Werder Bremen-ving Marko Marin.

Det kan bli dyrt, for som Palermo-president Maurizio Zamparini sier det:

- Pastore er verdt to Neymar.

Flere engelske aviser skriver selvfølgelig også i dag om Charlie Adam og Stewart Downing til Liverpool, men ingenting er foreløpig bekreftet om avtalene som visstnok skulle være i havn før mandag.

Ifølge The Sun er Liverpool også ute ette Sochaux-playmaker Ryad Boudebouz, en mann Damien Comolli liker, og som koster skarve 45 millioner kroner.

Så spørs det vel hvor gode kilder den nevnte tabloidavisa har på Anfield om dagen (vennligst ikke send mail, Liverpool-fans).

LUKTER PENGER: Luka Modric skal være ønsket inn på Stamford Bridge, men Tottenham planlegger å doble lønna hans for å overtale ham til å bli.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
LUKTER PENGER: Luka Modric skal være ønsket inn på Stamford Bridge, men Tottenham planlegger å doble lønna hans for å overtale ham til å bli.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer