UNDER PRESS: Chelsea og Andre Villas-Boas kan ryke ut av Champions League når de møter Valencia i kveld. TV 2s Øyvind Alsaker tror Villas-Boas kan være ferdig som Chelsea-sjef om han feiler. Foto: AP Photo/Alastair Grant.
UNDER PRESS: Chelsea og Andre Villas-Boas kan ryke ut av Champions League når de møter Valencia i kveld. TV 2s Øyvind Alsaker tror Villas-Boas kan være ferdig som Chelsea-sjef om han feiler. Foto: AP Photo/Alastair Grant.Vis mer

- Villas-Boas kan være ferdig som Chelsea-sjef i kveld

Alsaker tror Abramovitsj har fått nok ved CL-exit i kveld.

• Følg Champions League i fotballstudio fra klokka 20:45.

(Dagbladet): Tre engelske lag står i fare for å ryke ut i Champions League etter de siste kampene i gruppespillet i kveld og i morgen.

Chelsea møter Valencia på hjemmebane, og må vinne eller spille 0-0 for å gå videre. Ved 0-0 går Chelsea videre på Valencias bekostning på innbyrdes oppgjør, dersom Leverkusen ikke taper mot Genk.

Om Genk skulle vinne mot Leverkusen, og Chelsea og Valencia spiller 0-0, vil tre lag stå på ni poeng i gruppa. Da vil alle resultatene til de tre øverste lagene mot tabelljumbo Genk «strykes», og dermed vil Chelsea komme dårligst ut på innbyrdes oppgjør.

TRENGER POENG: Chelsea møter Valencia på hjemmebane i kveld, og må vinne eller spille 0-0 for å gå videre fra gruppa. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
TRENGER POENG: Chelsea møter Valencia på hjemmebane i kveld, og må vinne eller spille 0-0 for å gå videre fra gruppa. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

I tillegg til Chelsea er både Manchester United og spesielt naborival City i fare for å ryke ut.

For en hardt presset Chelsea-sjef André Villas-Boas, kan exit i Champions League få store konsekvenser.

- Det er lov til å kalle det krise hvis Chelsea ryker ut i kveld. De er hektet av i serien og ligger 12 poeng bak Manchester City. Chelsea har jaktet Champions League-triumf i mange år, og det er et hardt slag for Roman Abramovitsj (Chelsea-eier) hvis klubben ryker i kveld, sier TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Stemningen i troppen er ikke god og det har vært uro lenge. At Frank Lampard tydelig viser misnøye når han blir byttet ut, oppsummerer situasjonen i Chelsea, fortsetter han.

- Kan være ferdig Carlo Ancelotti fikk sparken i mai etter en troféløs sesong med Chelsea. Alsaker mener Villas-Boas i det minste er nødt til å være med å kjempe om titler for å beholde jobben.

TROR EN AV TRE RYKER: TV 2s Øyvind Alsaker tror Chelsea og United går videre i Champions League, mens City ryker ut.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
TROR EN AV TRE RYKER: TV 2s Øyvind Alsaker tror Chelsea og United går videre i Champions League, mens City ryker ut. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Jeg tror Villas-Boas kan være ferdig som trener hvis de ryker ut mot Valencia i kveld. Personlig tror jeg at Chelsea vinner kampen, men hvis de feiler, er de kanskje tvunget til å gjøre noe, sier Alsaker.

- Det er i utgangspunktet absurd å sparke en manager etter bare en halv sesong, og spesielt etter at klubben betalte over 100 millioner kroner for å få ham. Historien til Chelsea viser derimot at ingenting er umulig når det gjelder trenere, fortsetter Alsaker.

- Sikker ut sesongen Talentspeider Tor-Kristian Karlsen er av en helt annen oppfatning.

- Jeg tror Villas-Boas har ryggdekning hos Abramovitsj, sier Karlsen til Dagbladet.

- De har en tanke bak det, når klubben ansetter en manager på 33-34 år, med en helt annen stil og tankegang på mange områder, sier Karlsen.

Karlsen tror Villas-Boas i det minste er sikker ut sesongen - selv om laget skulle ryke ut tidlig av Champions League.

- Treneren har helt andre og radikale ideer enn sine forgjengere, og da blir det en humpete sesong. Han sitter nok ut sesongen, sier Karlsen.
Tror på United, City ryker Manchester United møter Basel på bortebane i morgen og er videre hvis de tar poeng.

Alsaker mener det er en oppgave United bør klare.

RYKER UT?: Manchester City med Samir Nasri og Sergio Aguero står i fare for å ryke ut av Champions League. Foto: AP Photo/Jon Super
RYKER UT?: Manchester City med Samir Nasri og Sergio Aguero står i fare for å ryke ut av Champions League. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Både United og Chelsea kan avgjøre selv, og jeg tror de ikke kaster vekk muligheten. United har vært ujevne, men skal vinne mot et langt svakere Basel-lag, sier Alsaker.

Manchester City møter Bayern Munchen på hjemmebane, og må vinne samtidig som Villarreal tar poeng mot Napoli i den andre kampen i gruppa.

- City har et vanskelig, og neste umulig utgangspunkt. Jeg tror de ryker, sier Alsaker.

Se alle tabellene i Champions League her.

GÅR VIDERE?: Manchester United og Wayne Rooney møter Basel onsdag. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
GÅR VIDERE?: Manchester United og Wayne Rooney møter Basel onsdag. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer