KOM HIT: Chelsea-manager André Villas-Boas har bedt spillerne om å anerkjenne benken hver gang de scorer mål, skal man tro en talsmann for klubben.Foto: SCANPIX
KOM HIT: Chelsea-manager André Villas-Boas har bedt spillerne om å anerkjenne benken hver gang de scorer mål, skal man tro en talsmann for klubben.Foto: SCANPIXVis mer

Villas-Boas krever at spillerne skal feire mål sammen med ham

- Viser at vi står sammen.

LIVESTUDIO: Følg Premier League i Dagbladets fotballstudio fra klokka 16.00!

(Dagbladet.no): Chelsea-manager André Villas-Boas mente laget hans ga kritikerne en lusing da de slo Valencia 3-0 og tok seg videre i Champions League denne uka.

Lusingene fortsatte å komme fram mot helga, i det portugiserne har tatt et kraftig oppgjør med folk som mener noe om Chelsea, for eksempel Gary Neville.

En noe mer merkelig Villas-Boas-manøver er den som kommer fram i engelsk presse i dag.

Må feire sammen
Ifølge Sky Sports har nemlig manageren bestemt at alle mål som scores av Chelsea skal feires sammen med ham selv og benken.

- Manageren har bedt spillerne se over mot benken og anerkjenne ham og støtteapparatet etter scoringer. Han mener det å feire sammen viser at vi står sammen, sier en talsmann for klubben.

- Det gjelder spillerne, manageren, innbytterne, staben, det medisinske apparatet - alle jobber og feirer sammen, sier Chelsea-talsmannen.

André Villas-Boas var forøvrig ganske så krass da han i går igjen slo tilbake mot dem som har ment ting om Chelsea.

- Jeg har noe å si om den komiske kritikken, den dybdeløse kritikken som kommer fra tidligere proffspillere, sa portugiseren.

- De fleste bryr seg nok ikke om hva de sier, og kanskje gjør jeg dem viktigere enn de er. Men det at de velger å komme med det latterlige, betyr at jeg må forsvare meg selv og spillerne. Jeg må være aggressiv, jeg mener det er det rette, sa Villas-Boas, ifølge Daily Mail.

Latterlig
Spesielt Gary Nevilles uttalelse om at forsvarer David Luiz ser ut som han «blir styrt av en 10-åring på tribunen med Playstation», har tydeligvis falt Villas-Boas tungt for brystet.

- Han er en av de beste midtstopperne i verden, en spiller med fantastiske ambisjoner og talent. Det er latterlig. Han spiller for landet med flest verdensmesterskap (Brasil). Vær forsiktig med hva du sier. Jeg er ikke den rette til å kritisere meningene hans (Nevilles), men når han velger den latterlige linjen, må jeg forsvare. Og det hadde jeg sagt rett i ansiktet hans med glede, sier Chelsea-manageren.

Som kanskje har lært litt av sin tidligere sjef José Mourinho når det gjelder å flytte oppmerksomheten vekk fra spillerne, og over på seg selv.