Villas-Boas leverte en lusing til Neville

Amper Chelsea-sjef etter seier.

• Supporterleder i forrige uke: - En stor nedtur å ryke ut

(Dagbladet): Mange har vært kritiske til Chelsea og manager André Villas-Boas,

Få gikk lenger enn tidligere United-back og Sky-ekspert Gary Neville, som mente stopper David Luiz «ser ut som han blir styrt av en 10-åring på tribunen med Playstation».

Voldsomme reaksjoner I går holdt Luiz og Chelsea-forsvaret buret reint da Valencia ble slått 3-0. Samtidig vant blåtrøyene gruppe E i Champions League.

Dermed syntes tidvis utskjelte Villas-Boas, laget hans har tapt fire seriekamper og er ute av ligacupen, at det var på tide å slå tilbake i går kveld.

RØD: Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville har funnet seg nye arenaer, her signerer han sin selvbiografi 'Red' på Malta. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
RØD: Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville har funnet seg nye arenaer, her signerer han sin selvbiografi 'Red' på Malta. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer

Mot Neville og alle som har avskrevet Chelsea og lagets unge trener.

- Jeg synes reaksjonene har vært for voldsomme, sier 34-åringen som mener Premier League-lederne fra Manchester har sluppet mye billigere unna.

Håper på City - Det er bare et lag i dette landet for øyeblikket, og det er Manchester City. Jeg håper ærlig talt at de går videre fra gruppespillet. Men holdningen er at hvis de ikke går videre, så går de ikke videre. Sånn har det ikke vært for oss.

Da han møtte pressen etter kampslutt i går gikk han i strupen på de oppmøtte - og spesielt Gary Neville.

- Jeg kritiserer ikke redaksjonelle valg, men folk har tatt standpunkt som er helt hinsides. De kritiserer spillerne våre, de kritiserer valgene våre. Og det kommer fra en tidligere United-forsvarer som i forhåndsomtalen sier han er glad han ikke er en Chelsea-spiller, at det er en vanskelig kamp for oss, sier Villas-Boas til PA.

Forfulgte Chelsea Og slår fast:

- Chelsea er blitt forfulgt, dette er stadig aggressjon mot en klubb. Vi er blitt et mål, og det må vi tåle. Men dere må akseptere at dette var en briljant seier.

Derfor ønsker Villas-Boas å sende slag mot flere ansikter, på vegne av spillerne som sikret en viktig seier.

- De fortjener respekt de ikke får. Vi er hele tida blitt jaget av forskjellige folk, men i dag ga vil alle sammen en lusing i ansiktet.

Samme filosofi Den unge treneren måtte likevel tåle at reportere antydet at han har gitt opp spillestil-prinsippene sine - fordi John Terry i går kveld uttalte at londonlaget spilte med lav forsvarslinje og en stor, sterk spiss som oppspillpunkt.

- Det var en annen strategi, men den bygger på samme filosofi og menneskelige verdier, sier Villas-Boas til The Independent.

TO MÅL: Didier Drogba scoret to ganger da André Villas-Boas fikk et pusterom med avansement og gruppeseier i Champions League. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TO MÅL: Didier Drogba scoret to ganger da André Villas-Boas fikk et pusterom med avansement og gruppeseier i Champions League. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Nå står Chelsea med to strake seirer, etter seks for og null baklengs.

- Vi har endret måten vi spiller må. I dag var det tydelig, men vi prøvde også mot Newcastle forleden. Vi la oss lavere på banen, kompakt uten mye rom mellom linjene, sier portugiseren.