Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villas Boas møtte opp på jobb i går med julegaver til kollegene. Så fikk han fyken

Tim Sherwood tar enn så lenge over sjefsstolen.

FERDIG: Andre Villas-Boas måtte i går ta sin hatt og gå etter 0-5-tapet for Liverpool hjemme på White Hart Lane på søndag. Foto: REUTERS/Eddie Keor/Files
FERDIG: Andre Villas-Boas måtte i går ta sin hatt og gå etter 0-5-tapet for Liverpool hjemme på White Hart Lane på søndag. Foto: REUTERS/Eddie Keor/Files Vis mer

(Dagbladet): I går ble det klart at de siste ukers svake resultater ble for mye å svelge for Tottenham-ledelsen.

Etter 0-5 hjemme mot Liverpool på søndag, ble Andre Villas-Boas kalt inn på teppet hos Daniel Levy og Franco Baldini, men beholdt jobben over natta.

Ifølge britiske The Guardian ble han forespeilet at han skulle lede treningen som vanlig i går, men da han kom på jobb med julegaver til flere av sine kolleger under armen fikk han raskt beskjed om at dette villle bli hans siste dag som sjef på White Hart Lane.

Ny mann i stolen Neste mann ut til å lede Spurs er tidligere midtbanespiller Tim Sherwood.

44-åringen har selv spilt for Tottenham, og han var også en del av trenerapparatet i klubben under nåværende QPR-manager Harry Redknapp.

Med seg i trener-teamet får han en annen tidligere Spurs-spiller i Les Ferdinand, samt Chris Ramsey. Steffen Freund og Tony Parks blir også værende.

NY MANN: Tim Sherwood tar over etter Villas-Boas mens Daniel Levy og Franco Baldini bestemmer seg for den permanente løsningen for klubben. Foto: Ian Waldie   REUTERS
NY MANN: Tim Sherwood tar over etter Villas-Boas mens Daniel Levy og Franco Baldini bestemmer seg for den permanente løsningen for klubben. Foto: Ian Waldie REUTERS Vis mer

Sherwoods første kamp som Tottenham-sjef kommer allerede i morgen da West Ham kommer på besøk for å spille kvartfinale i ligacupen. Det samme West Ham-laget som ga Villas-Boas en av hans styggere riper i lakken da de vant 3-0 på White Hart Lane tidligere i høst.

Likevel er det langt fra sikkert at Sherwood blir en permanent løsning. Levy og Baldini har allerede begynt å se etter andre og mer langvarige alternativer.

Ønskeliste Øverst på ønskelisten figurerer italienske Fabio Capello. 67-åringen har jobbet med Baldini ved flere anledninger i sin karriere, og etter en ung Villas-Boas kan den rutinerte herremannen fra San Canzian d'Isonzo være akkurat det laget trenger.

Andre kandidater som figurerer på listen skal være Southampton-manager Mauricio Pochettino, Zenit St. Petersburgs Luciano Spaletti, Basels Murat Yakin og Swanseas Michael Laudrup.

Guus Hiddink skal ifølge avisen ha vært ønsket som en midlertidig løsning etter at han gjorde akkurat den samme jobben i Chelsea tilbake i 2009, men skal ha takket nei.

Mer tid Den generelle oppfatningen rundt omkring i Fotball-Europa er at portugiseren skulle fått mer tid på seg enn han fikk. Det sier blant annet tidligere Tottenham-spiller Darren Anderton til Dagbladet.

- Dette er veldig synd. Jeg liker ikke at managere blir sparket med en gang et lag møter motgang. Se på Manchester United som sliter, men som for øyeblikket likevel står bak David Moyes. Hvis du tar en avgjørelse om å ansette noen, må du stå for det. Men fotball handler om resultater og derfor er det likevel ingen overraskelse, sier Anderton.

NY MANN: Les Ferdinand, som selv har 33 Premier League-mål for klubben, skal assistere Tim Sherwood i å få Tottenham-skuta på rett kjøl. Foto: AP Photo/Max Nash
NY MANN: Les Ferdinand, som selv har 33 Premier League-mål for klubben, skal assistere Tim Sherwood i å få Tottenham-skuta på rett kjøl. Foto: AP Photo/Max Nash Vis mer

Anderton er skeptisk til Sherwood som en permament løsning, men heller ikke Capello appellerer til 41-åringen.

- Jeg håper ikke det blir Capello. Han står for en veldig negativ spillestil. Jeg mener det var feil å kvitte seg med Harry (Redknapp, journ.anm.), men en miks av han og Villas-Boas hadde vært perfekt, sier han.

ØNSKET: Ifølge The Guardian er Fabio Capello ett av navnene som figurerer øverst på Tottenhams ønskeliste. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano
ØNSKET: Ifølge The Guardian er Fabio Capello ett av navnene som figurerer øverst på Tottenhams ønskeliste. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano Vis mer