Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Villas-Boas tok Chelsea-jobben mot familiens vilje

Han vil ikke sammenliknes med «The special one».

SKJØNNER SAMMENLIKNINGEN: Mange sammenlikner Villas-Boas med landsmannen Mourinho.  REUTERS/Luke MacGregor  (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
SKJØNNER SAMMENLIKNINGEN: Mange sammenlikner Villas-Boas med landsmannen Mourinho. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Vis mer

Likhetene mellom de to er mange. Begge er portugisere, begge har gått fra jobben som trener i Porto til Chelsea og begge hadde Bobby Robson som læremester og inspirasjon før de slo gjennom som trenere.

Men der Mourinho utbasunerte at han var «The special one» da han ble ansatt i Chelsea, mener Villas-Boas at han er «The group one» fordi han er god til å få folk til å samarbeide godt i en gruppe.

Vil ikke ha kallenavn - ennå - Jeg venter at dere gir meg en tittel når jeg har oppnådd suksess. Dette er ikke et enmannsshow. Det handler om å skape motivasjon og ambisjoner hos alle i klubben. Ikke bare hos spillerne, men også hos støtteapparatet og alle andre i klubben, sa Villas-Boas da han møtte pressen for første gang som Chelsea-manager.

Manageren, som med sine 33 år blir den yngste i den engelske eliteserien, sier at han ikke snakket med Mourinho før han tok jobben.

- Vi er to opptatte mennesker i fotballverdenen, sa han og la til at han hadde regnet med å få spørsmål om landsmannen.

- Det er som om han sitter her ved siden av meg. Han er en del av denne klubbens historie.

Forventer tittelkamp I løpet av den 70 minutter lange pressekonferansen sa han også at han ser fram til en spennende tid i London.

- Vi må være med helt oppe i toppen fra starten av, vinne hver uke og kjempe om tittelen. Men det er ikke bare et spørsmål om Sir Alex Ferguson og Manchester United. Arsenal, Manchester City, Tottenham og Liverpool, det er mange gode klubber i serien, mener Villas-Boas.

For portugiseren var det ikke penger som ble avgjørende for at han valgte Chelsea.

- Det handlet ikke om penger. Jeg kan forsikre dere om at Porto var i stand til å slå Chelseas tilbud. Jeg tok jobben mot familiens vilje fordi jeg følte det var den riktige utfordringen og den riktige sjansen.

(NTB)