Villdyr på fire hjul

- Foran bilen vår kjører et helikopter som speider etter sjiraffer og elefanter, og gir beskjed om hvor vi skal kjøre for å unngå dyr i veien, sier Petter Solberg Safari Rally i Kenya. Verdens hardeste rally starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er et knalltøft løp, sier Solberg til Dagbladet.

Safari Rally i Kenya er selve manndomsprøven i rallysporten. Løpet er et av de hardeste i verden og blir karakterisert som «det eneste virkelige rallyløpet som er igjen».

Sjansen for å møte løver, sjiraffer og elefanter i veien er stor. Derfor har alle førerne et helikopter som varsler dem om dyra og hvor de bør kjøre for å unngå dem.

For øvrig vil Petter Solberg ikke ha regn.

- Da blir det vanskelige forhold i ørkensanda, sier Solberg.

70 grader

Safari Rally er 3000 kilometer langt og går over tre dager. Den lengste fartsetappen er over 12 mil. To av dagene starter løpet klokka fire om morgenen og ender ikke før ni om kvelden. Air condition tar for mange hestekrefter, så temperaturen i bilen kan derfor komme opp i 70 grader.

Også for bilen er dette rallyet en stor påkjenning. På flere av etappene kjører førerne på underlag som ikke engang minner om veier. Punkteringer er vanlig, og det kan være langt til servicestasjonen.

Derfor handler Safari Rally ikke bare om å kjøre fort, men også om å planlegge godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer