ANDRE KRAV: Manchester United-manager Alex Ferguson (t.h.) mener han aldri ville tillatt seg selv å gå seks år uten å vinne trofeer slik Arsenal-kollega Arsene Wenger har gjort.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
ANDRE KRAV: Manchester United-manager Alex Ferguson (t.h.) mener han aldri ville tillatt seg selv å gå seks år uten å vinne trofeer slik Arsenal-kollega Arsene Wenger har gjort.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Ville aldri tillatt å gå seks år uten titler

Ferguson med nytt stikk til Wenger før toppkampen.

Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 14.00.

(Dagbladet): De er to mestvinnende managerene i Premier League-æraen, men siden Arsene Wenger hevet FA-cuppokalen på Milennium Stadium i Cardiff i 2005 foran nesa på nettopp sir Alex Ferguson, har det vært fullstendig titteltørke i Nord-London.

I løpet av de seks årene som har gått siden Arsenal vant sin hittil siste pokal, har Manchester United til sammenligning vunnet fire ligatitler, bokført én Champions League-triumf og gått til topps i ligacupen tre ganger.

Det er med andre ord vanskelig for den alltid seiershungrige skotten å sette seg inn i Wengers situasjon. Likevel klarer han ikke dy seg fra å komme med et aldri så lite stikk mot sin gamle erkerival foran ettermiddagens prestisjemøte på Old Trafford.

69-åringen hadde nemlig ikke tolerert en lignende tørke.

- Jeg ville aldri latt noe slikt skje. Media ville hatt sitt å si, det er bare å forvente, men jeg hadde aldri latt det passere, sier Ferguson, ifølge The Guardians søndagsutgave, The Observer.

Etter tre vanskelige innledende år i sjefsstolen i United, slo ketsjupeffekten inn med full styrke med FA-cupseieren i 1990. 21 år seinere har bare tre sesonger endt uten tilførsel av sølvtøy til allerede bugnende pokalskap på klubbmuseet på Old Trafford.

SEIERSVANT: Manchester United-manager sir Alex Ferguson løftet i mai Premier League-pokalen for 12. gang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SEIERSVANT: Manchester United-manager sir Alex Ferguson løftet i mai Premier League-pokalen for 12. gang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

På spørsmål om en sesong uten pokaler likevel kan være en vellyket sesong svarer derfor Ferguson kontant:

- Ikke i denne klubben.

Sykluser Den mektige Manchester United-bossen vil ikke legge seg opp i Wengers ledelse av Arsenal, men synes det er vanskelig å se en like klar retning som det som brakte tre seriegull til Highbury i løpet av franskmannens åtte første sesonger i klubben.

- Arsene har sin måte å lede laget sitt på, og jeg har min. Man gjør det beste ut av hva man tror på, og det er det Arsene prøver å gjøre. Jeg vet ikke helt hva filosofien hans er. I en lang periode virket det å være å ha en gruppe gode, unge franske spillere, men det ser ut til å ha stoppet opp litt, sier Ferguson, som samtidig minner om at mye kan snu seg i fotball - vel vitende om at det gikk bratt nedover med United i vakuumet som oppsto etter at sir Matt Busby ga fra seg kontrollen i 1969.

- Fotballen går i sykluser, og man kan bare håpe man er en del av den syklusen. I årevis konkurrerte vi og Arsenal om tittelen. Siden har Chelsea og nå også Manchester City kommet til. Vi har imidlertid alltid vært en del av syklusen.

Det er fem år siden Emmanuel Adebayor sørget for Arsenals siste seier på Old Trafford. Siden den gang har United vunnet seks av sju oppgjør. De regjerende seriemesterene har heller ikke avgitt poeng på eget gress siden 16. oktober, og har heller ikke tapt siden april 2010.

- Vanskelig sommer Wenger er derfor ikke i tvil om hvor favorittstempelet ligger, selv om Arsenal-mannskapet fikk en opptur med en sterk bortekamp mot Udinese i midtuka.

- De (United) er favoritter fordi de vant i fjor, og ser ikke noe svakere ut i år. Det er opp til oss å forhindre at de vinner. Jeg forsøker å forsterke stallen. Det er litt tynt målt i kvantitet, men vi har kvalitetene, sier Wenger, ifølge Sporting Life.

- De var gode mot Tottenham sist, og de har startet bedre enn vanlig. De virker forberedte og i form, så det kommer til å bli en interessant batalje på søndag. Vi føler oss også sterke, og jeg håper ingen kommer til å bli skuffet over kvaliteten på kampen, fortsetter han, og erkjenner samtidig at det har vært en tyngre sesongoppkjøring enn det som normal er:

SISTE TILFØRSEL I SAMLINGEN: FA-cupseieren i 2005 er Arsene Wengers hittil siste tittel i Arsenal.Foto: SCANPIX/EPA/KIYOSHI OTA
SISTE TILFØRSEL I SAMLINGEN: FA-cupseieren i 2005 er Arsene Wengers hittil siste tittel i Arsenal.Foto: SCANPIX/EPA/KIYOSHI OTA Vis mer

- Det har vært en vanskelig sommer for oss siden forhandlingene (om Fabregas og Nasri) drøyde ut i tid. Det var nemlig veldig vanskelige avgjørelser å ta. Klubben har blitt møtt av spørsmål fra alle hold, men jeg føler meg trygg på at vi får en god sesong.

- Det er lettere å vinne pokaler og være ubeseiret enn å måtte svare for slike spørsmål, men det er en del av jobben min. Jeg synes det er veldig utfordrende, innrømmer Wenger.

Skeptisk Neville En som frykter at det Wenger fortsatt må leve med alle spørsmålene en stund til, er tidligere United-kaptein, nå Sky Sports-ekspert, Gary Neville.

I sin ukentlige spalte i Mail on Sunday skriver han utførlig om hvordan de røde djevlene fant oppskriften på å slå det som lenge var uslåelig Arsenal-lag.

- Vi fryktet aldri Arsenal etter 2005 for vi visste nøyaktig hva vi kunne forvente. Sjefens tilnærming før møtene med Arsenal var alltid den samme: Stopp dem, stå opp mot dem, så vil spillet vårt komme etterhvert, og da vil de miste hodet. Det var akkurat det som skjedde i semifinalen i Champions League (i 2009). De er altfor naive, og de kommer ikke til å vinne pokaler, med mindre de blir mer kyniske.

FANT OPPSKRIFTEN: Tidligere Manchester United-kaptein mener at Manchester United fant ut av hvordan Arsenal skulle slås da de nedkjempet Wengers «The Invincibles» på Old Trafford høsten 2004.Foto: SCANPIX/REUTERS/Simon Bellis
FANT OPPSKRIFTEN: Tidligere Manchester United-kaptein mener at Manchester United fant ut av hvordan Arsenal skulle slås da de nedkjempet Wengers «The Invincibles» på Old Trafford høsten 2004.Foto: SCANPIX/REUTERS/Simon Bellis Vis mer