TOPP MOTIVERT: Ole Einar Bjørndalen var tre sekunder unna pallen på fellesstarten, og gleder seg allerede til neste sesong. Planleggingen til den sesongen er allerede i gang. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TOPP MOTIVERT: Ole Einar Bjørndalen var tre sekunder unna pallen på fellesstarten, og gleder seg allerede til neste sesong. Planleggingen til den sesongen er allerede i gang. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Ville angret noe inn i hampen om jeg hadde lagt opp nå

Men Bjørndalen (40) skal unne seg to uker ferie.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Men skiskytterlegenden, som ble beste norske med femteplass på guttas fellesstart i Holmenkollen i går, skal i det minste unne seg noe han knapt har gjort tidligere i karrieren.

I starten av mai har han planlagt en lengre ferie. I hans verden er det to uker.

- Det er nok ny pers til meg å være, sier Ole Einar Bjørndalen med et smil til Dagbladet.

- Så moro
Han var tre sekunder unna en pallplass i sesongens siste renn, og 40-åringen dokumenterer jevnlig at han fortsatt henger med i teten.

- 19 treff var bra, så jeg er godt fornøyd med løpet. Dessverre hadde jeg ikke mer å gå med i dag, så det var det beste jeg kunne få til, sier han.

Mens sju år yngre Tora Berger takket for seg i går, så er Bjørndalen glad han tok avgjørelsen om å fortsette i to år til - fram mot VM i Holmenkollen i 2016.

- Jeg kan ikke gi meg nå, dette er så moro. Jeg ville angret noe så helt inn i hampen om jeg hadde gitt meg, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Jager 100-tallet
Det er fortsatt masse som motiverer han:

Han er fem seirer unna den magiske grensa på 100 triumfer, og han har lyst til å utforske høydetreningen enda mer.

- Det hadde vært kult å klare de 100 seirene. Og så liker jeg å holde på med dette, og fortsette å utvikle meg og det jeg holder på med. Tidligere har jeg heller ikke tort å ligge på opp mot 3000 meters høyde før mesterskap, så jeg har litt å gå ennå på den biten, sier han.

- Gleder meg
Mens de fleste rundt han gleder seg til en lengre pause nå, så ser Ole Einar allerede fram til neste sesong og arbeidet som ligger foran han.

- Jeg er allerede i gang med planleggingen, men det er ennå masse som gjenstår. Etter en liten pause, så er jeg klar igjen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han til Dagbladet.

BESTE NORSKE: Ole Einar Bjørndalen ble beste norske på femteplass på fellesstarten i Holmenkollen. søndag. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Ole Einar Bjørndalen ble beste norske på femteplass på fellesstarten i Holmenkollen. søndag. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer