Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ville angret resten av livet om jeg ikke hadde skutt

Her avgjør Karoline Dyhre Breivang EM-finalen seks sekunder før slutt.

BUDAPEST (Dagbladet): Men det var ikke det hun fikk beskjed om da Marit Breivik brukte sin siste timeout ti sekunder før slutt. Planen var at «Karo» skulle spille en flygerpasning til Kari Mette Johansen - slik at Norge kunne bruke lengst mulig tid i det siste angrepet.

Men Dyhre Breivang gjorde i stedet noe enda lurere. Hun kastet 27- 25-scoringen i mål og avgjorde den høydramatiske EM-finalen til Norges fordel.

-  Stort rom

-  Det ble så stort rom i det danske forsvaret at jeg bare måtte skyte. Jeg ville angret resten av livet om jeg ikke hadde gjort det. Men hadde jeg bommet, så hadde jeg vel blitt drept, sier en overlykkelig Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Og legger smilende til:

-  Jeg håper Marit (Breivik) unnskylder meg for det. Og så får jeg vel spandere en ekstra brus til Kari Mette, som egentlig skulle hatt ballen.

Om «Karo» hadde bommet der, ville danskene hatt tid til å kontre inn et utlikningsmål og sikret seg ekstraomganger. Men «Karo» ofret ikke det en tanke. Hun hogg bare til da sjansen bød seg.

-  Jeg tror ikke jeg tenkte noe i det hele tatt, jeg bare skjøt da muligheten kom. Den ballen bare skulle i mål. Og hadde jeg ikke klart å finte ut Rikke Hørlykke, så skulle jeg aldri tatt knebøy igjen, flirer hun.

-  Verdt alt slitet

Stabækspilleren spiller sitt første mesterskap siden hun slo igjennom med brask og bram i Romania-EM i 2000. Skader og motgang har ødelagt mye.

-  Det har vært verdt alt slitet. Det er dette jeg har trent for hele veien, og det har vært mange kjipe timer på ergometersykkel mens andre har ligget på stranda. Men jeg har tenkt at tar jeg bare et kvarter ekstra, så står jeg kanskje på toppen av seierspallen en dag.

Og der sto hun i går, med et smil som nesten rundet de røde flettene.

-  Dette er det største jeg har vært med på. Jeg har jo aldri tidligere vunnet noe som helst, ikke med klubblaget engang.

-  Mye fint i Ungarn

I Ungarn har hun startet alle kampene for Norge og blitt vist mye tillit av Marit Breivik. Comebackmesterskapet har vært enormt. Men nå gleder «Karo» seg til å komme hjem etter å ha vært sammen med landslaget i en måned.

-  På tirsdag skal jeg pynte juletre og lage pepperkaker og krumkaker mens jeg vasker tøy. Og heldigvis er jeg ferdig med nesten alle julegavene. Det er mye fint i Ungarn, vet du, smiler Karoline Dyhre Breivang.

For eksempel gullmedaljen hun har rundt halsen.

SEIERSMÅLET: Med dette skuddet avgjorde Karoline Dyhre Breivang EM-finalen seks sekunder før slutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media