- Ville bare gi opp

Sebastien Loeb om det vanskelige valget etter rally-ulykken.

(Dagbladet.no): Sebastien Loeb forklarte i dag hvorfor han ga seieren i Rally Wales til Petter Solberg etter ulykken som kostet Marrko Märtins kartleser Michael «Beef» Park livet søndag morgen.

- Det kunne ikke falle meg inn ett sekund at det var riktig å vinne mesterskapet under disse omstendighetene, sier Loeb til WRC.com.

Den suverene VM-lederen kom bevisst for seint til en tidskontroll, og falt dermed ned på tredjeplass.

Fullførte for laget

De to siste fartsprøvene i Rally Wales ble avlyst, men førerne måtte kjøre inn til tidskontroll for å få godkjent resultat etter de 15 første prøvene. Loeb sier han egentlig ikke ville fullføre i det hele tatt.

- Jeg ville bare gi opp. Men det er mange hensyn å ta i fabrikk-konkurransen, og etter at laget møttes besluttet vi å ta en straff som ville gi oss tredjeplassen, sier Loeb.

Hadde han beholdt førsteplassen han hadde hatt gjennom hele rallyet, ville han vært klar som VM-vinner etter at den nærmeste konkurrenten, finske Marcus Grönholm, trakk seg fra rallyet. Grönholm er teamkollega med Markko Märtin i Peugeot.

- Rallyet skal avgjøre

Med Loeb på tredjeplass er VM fortsatt ikke teoretisk avgjort, selv om Loeb i praksis leder så overlegent at han kommer til å avgjøre i Rally Japan neste uke.

- Hvis jeg skal bli mester, vil jeg ha gjort meg fortjent til det. Matematisk har Grönholm og Petter Solberg fortsatt sine sjanser. Det er rallyet som skal avgjøre mesterskapet, ikke et drama, sier franskmannen.

Peugeot-teamet kunngjorde i dag at Märtin trekker seg fra Rally Japan. Marcus Grönholm skal imidlertid kjøre. Det er ikke avgjort om laget stiller med en annen fører i Märtins sted.

NEKTET Å TA TITTELEN: Sebastien Loeb ville ikke la tragedien avgjøre rally-VM.
OMKOM: Michael Park.