Ville bli Iraks første vinterolympier

Men misset i siste kvalrunde i skeleton.

(Dagbladet.no): Faisal Ghazi (25) har en drøm å bli den første vinterolympieren i historien fra Irak, men må i beste fall vente til OL i 2010 før han får den sjansen.

For etter å ha blitt nummer 14 i skeleton-konkurransen i tyske Berchtesgaden i helgen, er han veiet og funnet for lett for et møte med de beste skeletongutta i Torino. Kravet for å komme til OL var en åttendeplass eller bedre i helgens konkurranse.

- Hadde det ikke vært for den siste runden... Om jeg bare hadde hatt et gjennomsnittlig løp hadde jeg hatt sjansen, sier en nedtrykt Ghazi til nyhetsbyrået Reuters.

Den uredde irakeren har full støtte i Iraks olympiske komite for forsøket med å nå Torino-OL. Den nasjonale OL-komiteen håper Ghazis bedrifter kan stimulere vintersportsinteressen i de nordlige delene av landet.

Før Salt Lake i 2002 forsøkte han å kvalifisere seg i alpint og snowboard, men lyktes heller ikke den gangen. Derfor valgte han akegrenen skeleton denne gangen. Han regnet med at sjansene var større der. Uten at han helt fikk det til å stemme nedover de halsbrekkende bakkene av den grunn.

Ghazi vokste opp i Bagdad, og ble frelst på vintersport da han så Nagano-OL på tv i 98. Der og da overbeviste han seg selv om at han skulle bli Iraks aller første representant i et vinter-OL. Og gikk på med krum nakke.

- Det er synd at det endte slik for ham. Jeg vet han er like skuffet på vegne av landet sitt som han er for seg selv, sier visepresidenten i det internasjonale bob- og akeforbundet til Reuters.

KASTET SEG I DET: Etter å ha mislykkes med å kvalifisere seg for OL i Salt Lake City i alpint og snowboard, kastet Faisal Ghazi seg på akebrettet før Torino-OL. Uten at det gikk noe bedre av den grunn.