-  Ville blitt hyllet i NHL

Tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen sier at han har sett mye styggere taklinger enn den som sendte Storhamar-backen Mikael Tjällden på sykehuset.

• Se video: - Jeg føler meg bedre

-  I NHL ville Aleksander Nervik blitt hyllet for en slik takling. Der borte lager de videoer med de beste taklingene. Selv slapp jeg gudskjelov å komme med på noen av dem, sier Shampo til Dagbladet.

Taklingen Vålerenga-backen satte inn i førsteperioden på Jordal Amfi tirsdag kveld karakteriserer han som hard, men ikke stygg.

-  Jeg har sett mye styggere taklinger. Tjälldén ser ikke at Nervik kommer, og mister hjelmen. Hadde han hatt hjelmen på i møtet med isen, tror jeg ikke det hadde blitt så ille. Den eneste feilen Nervik gjorde, var at han hoppet opp litt da han taklet, sier Shampo.

Storhamars lagleder Jan Erik Multhagen synes taklingen som sendte Tjälldén på Ullevål var unødvendig hard.

-  Ingen hyller en slik takling. Hvis Knutsen har oppfattet det sånn, får vi håpe han tar feil også med tanke på ishockeyen «over there». Min karakteristikk er at det var en unødvendig hard takling av en spiller som ikke var forberedt på at den skulle komme, sier Jan Erik Multhagen.

Kraniebrudd

Storhamar-lege Eva Birkelund snakket med Tjälldén i går morges.

HODESKADET: Storhamar-backen Mikael Tjällden ligger på isen etter den tøffe taklingen fra Vålerenga-spilleren Aleksander Nervik. Keeper Jonas Norgren titter bekymret på lagkameraten. Foto: Arnt E. Folvik
HODESKADET: Storhamar-backen Mikael Tjällden ligger på isen etter den tøffe taklingen fra Vålerenga-spilleren Aleksander Nervik. Keeper Jonas Norgren titter bekymret på lagkameraten. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Han er ikke i noen stjerneform, men sa at han følte seg bedre enn tirsdag. Han har pådratt seg et kraniebrudd på venstre side ned mot øret, med en liten blødning liggende under bruddet, sier Storhamar-legen til Dagbladet.

I en pressemelding fra Ullevål Sykehus heter det at Tjälldén har pådratt seg en hodeskade og er til intensiv behandling, men at skadene er lette.

-  Selv oppfatter jeg skaden som alvorlig. Bruddet vil sikkert gro helt uproblematisk, men ingen vet hvor mye juling hjernen har fått i møtet med isen, sier Eva Birkelund.

-  Ingen operasjon

Tjälldén er fullt bevisst, har ingen skader i ansiktsskjelettet og skal ikke opereres. Når han eventuelt kan være på isen igjen, er for tidlig å si.

-  Tjälldén har en bruddskade i hodet med underliggende blødning. Ofte ser vi at små blødninger tar tid, og at større blødninger leges fortere. Alvorlighetsgraden tør jeg ikke ha noen formening om, sier Storhamar-lege Eva Birkelund.

-  Nøye med forsikringene

Tjälldén har både vanlig yrkesskadeforsikring og utvidet spillerlisensforsikring.

-  Vi har vært borti spillere før som har fått yrkesskadeforsikring, og er veldig nøye med dette. Hvis utøveren blir trygdet eller ikke kan spille mer, vil yrkesskadeforsikringen tre inn, sier kontorsjef i Storhamar, Åge Edvardsen, til Dagbladet.

• Din kommentar:
Hvordan kan slike taklinger unngås i norsk ishockey