Ville brenne ned lensmannskontoret

- Kan forstå skuffelsen, sier lensmannen i Froland.

(Dagbladet.no): Start-FFK 1-3. Middlesbrough-Manchester United 4-1.

En 20-åring var fra seg av fortvilelse over tapene til sine to favorittlag, Start og Manchester United på lørdag. Han har innrømmet at han natt til søndag forsøkte å sette fyr på lensmannskontoret i Froland i rein frustrasjon.

- Jeg har aldri hørt om lignende forunderlige forklaring. Tapene ble for mye for ham, sier lensmann Øystein Krogstad til Agderposten.

Politiet sjekket en mistenkt i saken i går, og fikk full klaff umiddelbart. Lensmannen er selv glad i fotball, og uttrykker en viss forståelse for den unge mannens skuffelse, selv om han naturligvis tar avstand fra reaksjonen:

- Start og United er også mine to favorittlag, og jeg kan sånn sett forstå skuffelsen. Men at fotballen blir så viktig at noen går til så drastiske skritt i ren frustrasjon over tap, har jeg overhodet ingen forståelse for, sier lensmann Krogstad.

Gjerningsmannen hadde trolig flyttet en papirdunk 40-50 meter, til et utvendig hjørne på lensmannskontoret med trevegger på begge sider.

Kjell Ivar Aarli (28) reddet imidlertid kontorbygningen fra å ta fyr. Han var på vei hjem fra fotballfest omkring klokka fire natt til søndag, og kjente røyklukt og undersøket saken nærmere.

- Jeg ringte nødnummeret med den ene hånda, og fikk dratt søppeldunken bort fra veggen med den andre. Kort tid etter sto dunken i full flamme, forteller Aarli.

20-åringen, som ikke tidligere er straffedømt, er nå siktet for grovt skadeverk. Han ble sluppet fri etter å ha tilstått ildspåsettelsen i avhør.