Ville brenne ned lensmannskontoret

- Kan forstå skuffelsen, sier lensmannen i Froland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Start-FFK 1-3. Middlesbrough-Manchester United 4-1.


Start – Fredrikstad 1-3 
(0-2)

Kristiansand stadion. 16 563 tilskuere.

Mål: 0-1 Øyvind Hoås (10), 0-2 Hans Erik Ramberg (45), 1-2 Stefan Bärlin (47), 1-3 Martin Wiig (90)

Gult kort: Lars Martin Engedal, Start, Michael Røn, Rajo Piiroja, Steinar Sørlie, Fredrikstad

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad..


Middlesbrough – Manchester United 4-1 
(3-0)

The Riverside Stadium, 30 579 tilskuere.

Mål: 1-0 Mendieta (2), 2-0 Hasselbaink (25), 3-0 Yakubu (str. 45), 4-0 Mendieta (78), Ronaldo (90).

Gult kort: Emanuel Pogatetz, Middlesbrough. Ruud van Nistelrooy, Alan Smith, Darren Fletcher og John OShea, Manchester United.

Dommer: Alan Wiley.

En 20-åring var fra seg av fortvilelse over tapene til sine to favorittlag, Start og Manchester United på lørdag. Han har innrømmet at han natt til søndag forsøkte å sette fyr på lensmannskontoret i Froland i rein frustrasjon.

- Jeg har aldri hørt om lignende forunderlige forklaring. Tapene ble for mye for ham, sier lensmann Øystein Krogstad til Agderposten.

Politiet sjekket en mistenkt i saken i går, og fikk full klaff umiddelbart. Lensmannen er selv glad i fotball, og uttrykker en viss forståelse for den unge mannens skuffelse, selv om han naturligvis tar avstand fra reaksjonen:

- Start og United er også mine to favorittlag, og jeg kan sånn sett forstå skuffelsen. Men at fotballen blir så viktig at noen går til så drastiske skritt i ren frustrasjon over tap, har jeg overhodet ingen forståelse for, sier lensmann Krogstad.

Gjerningsmannen hadde trolig flyttet en papirdunk 40-50 meter, til et utvendig hjørne på lensmannskontoret med trevegger på begge sider.

Kjell Ivar Aarli (28) reddet imidlertid kontorbygningen fra å ta fyr. Han var på vei hjem fra fotballfest omkring klokka fire natt til søndag, og kjente røyklukt og undersøket saken nærmere.

- Jeg ringte nødnummeret med den ene hånda, og fikk dratt søppeldunken bort fra veggen med den andre. Kort tid etter sto dunken i full flamme, forteller Aarli.

20-åringen, som ikke tidligere er straffedømt, er nå siktet for grovt skadeverk. Han ble sluppet fri etter å ha tilstått ildspåsettelsen i avhør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer