FIKK NEI: DeAngelo Williams har mistet moren sin og tre tanter til brystkreft. Da han spurte NFL om han fikk bruke rosa for å hedre dem året rundt, fikk han nei.
FIKK NEI: DeAngelo Williams har mistet moren sin og tre tanter til brystkreft. Da han spurte NFL om han fikk bruke rosa for å hedre dem året rundt, fikk han nei. Vis mer

Ville bruke rosa for å hedre mora som døde av brystkreft. Det får han ikke lov til av NFL

- Det er en livsstil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Oktober er måneden Rosa sløyfe-aksjonen pågår, aksjonen som viser solidaritet med bryskreftrammede, og har som mål å spre informasjon om og øke kunnskapen om brystkreft.

Aksjonen pågår nå over hele verden, også i USA. National Football League (NFL) markerer også dette gjennom annonser og utstyr som selges med rosa detaljer.

Men nå har det dukket opp en kontrovers.

Nektes å bruke rosa Pittsburgh Steelers-stjerna DeAngelo Williams har nemlig forespurt NFL om han kan fortsette å bruke rosa på banen når oktober er over, for å hedre sin mor og hennes fire søstre, som alle har dødd av brystkreft.

Det har NFL avvist. Det skriver Huffington Post.

Reglene sier nemlig at han ikke kan det, reglene Huffington Post skriver at «alle mener er for rigide og kompliserte uansett».

Huffington Post skriver også at NFL har vært i hardt vær i forbindelse med Rosa Sløyfe-kampanjen før. I 2014 ble det nemlig avslørt at pengene ligaen donerer går til å finansiere mammografi - og at ingen av pengene går til kreftforskning.

NFL donerer omtrent 1,1 millioner dollar hvert år - snaut ni millioner kroner. Det er omtrent 0,1 prosent av ligaens årlige inntekter.

Funnet smutthull Williams vil likevel gjøre det han kan for å markere støtte til brystkreftrammede. Williams har nemlig karakteristisk langt hår, og har lest reglene såpass nøye at han har funnet et smutthull.

STØTTER BRYSKREFT-SAKEN: DeAngelo Williams. Foto: Cindy Ord/Getty/AFP
STØTTER BRYSKREFT-SAKEN: DeAngelo Williams. Foto: Cindy Ord/Getty/AFP Vis mer

- Håret er en del av unformen, men det er ikke spesifisert hva slags farge det skal være i eller om det må matche drakta, sier han ifølge NBC.

Williams har farget deler av året rosa i forbindelse med oktober-måneden, og har dermed planer om å beholde det.

Ifølge nettstedet støtter også Williams Rosa sløyfe-aksjonen med penger fra sin egen lommebok.

- Det handler ikke bare om okotber for meg. Det er ikke bare en måned, det er en livsstil. Det handler om å få kvinner til å teste seg, sier Williams ifølge CBS.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer