DUELL: Patrick Mortensen (til høyre) i kamp om ballen med Pepe. Foto: NTB scanpix
DUELL: Patrick Mortensen (til høyre) i kamp om ballen med Pepe. Foto: NTB scanpixVis mer

Europa League

Ville bytte drakt - reagerer på stjernas svar

Sarpsborg-spiller Ole Jørgen Halvorsen mener Pepe og Besiktas-spillerne var gniene.

  • Besiktas – Sarpsborg 3-1

ISTANBUL (Dagbladet): Klokka 04.30 i morges landet Sarpsborg-spillerne på Gardermoen etter 1-3-tapet for Besiktas i Istanbul. Sarpsborg leverte en god første omgang i går kveld, men de siste 45 minuttene ble for tøffe i Europa League-debuten.

Men om det ikke ble tre poeng, kunne en fattig trøst være et draktbytte med noen av stjernene til Besiktas. For eksempel midtstopper Pepe (35), som har 101 landskamper for Portugal og spilte ti år i Real Madrid.

Så enkelt var det imidlertid ikke.

- Jeg spurte, men han sa at han allerede hadde byttet bort drakta. Jeg vet ikke om det er sant, sier midtbanespiller Ole Jørgen Halvorsen.

KOM TIL KORT: Ole Jørgen Halvorsen møtte overmakta i Istanbul. Her er Halvorsen i duell med Besiktas-spiller Gary Medel. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
KOM TIL KORT: Ole Jørgen Halvorsen møtte overmakta i Istanbul. Her er Halvorsen i duell med Besiktas-spiller Gary Medel. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Også Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen var frampå hos Pepe, men da var svaret: «Jeg har en avtale med fysioterapeuten deres om å gi den til ham.»

Da Mortensen kom inn i garderoben på Vodafone Park - og spurte fysioterapeuten om dette var sant - hadde han slett ingen avtale med Pepe. Det forteller Mortensen selv til Dagbladet.

- De var litt gniene på draktene, dessverre, oppsummerer Halvorsen, som også forhørte seg med Gary Medel, men fikk negativ tilbakemelding.

- Hvorfor tror du at det var sånn?

- Jeg vet ikke.

- Var det fordi dere kommer fra «lille» Sarpsborg?

- Det kan nok være. Kanskje de vil bytte drakter når vi møter dem på hjemmebane i november.

Helt uten Besiktas-drakt er Halvorsen imidlertid ikke:

- Jeg var og kjøpte til de to eldste sønnene mine, forteller han med et smil.

Gode i første omgang

Kampen i Istanbul ble en opplevelse utenom det vanlige for Sarpsborg-spillerne, selv om det ikke ble noen «draktfangst». Laget leverte en første omgang det står respekt av foran 40 000 tilskuere i heksegryta på Vodafone Park. Men 0-0 til pause ble til 1-3 ved kampslutt.

MEKTIGE KULISSER: Patrick Mortensen fortviler over en forspilt sjanse i heksegryta i Istanbul. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
MEKTIGE KULISSER: Patrick Mortensen fortviler over en forspilt sjanse i heksegryta i Istanbul. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Totalt sett ble laget et nummer for lite. Besiktas framsto på ingen måte som uslåelig - med mange svake overganger. Først da trener Senol Günes kastet innpå tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel etter pause, ble det fart på sakene.

- Vi spilte en veldig bra første omgang, sier Ole Jørgen Halvorsen.

- Vi fikk kampen inn i sporet vårt, og skapte like store sjanser som dem. Og kanskje vel så det. Litt trist at vi åpnet andre omgang sånn som vi gjorde. Men sånt kan skje, de var mer effektive enn oss.

Ryan Babel, Enzo Roco og Jeremain Lens scoret Besiktas-målene, før Kristoffer Zachariassen reduserte til 1-3 helt på tampen.

- Skal vi ha en sjanse i Europa League må vi bli mer effektive, påpeker Halvorsen.

Trener Geir Bakke oppsummerer kampen på samme måte: En god første omgang. De siste 45 minuttene hang laget i tauene.

FAKSIMILE: Ryan Babel dominerer overskriftene i den tyrkiske storavisa Hürriyet i dag.
FAKSIMILE: Ryan Babel dominerer overskriftene i den tyrkiske storavisa Hürriyet i dag. Vis mer

I tyrkiske papiraviser - som var på plass i Istanbul-stativene i morges - handler alt om Ryan Babel. I tillegg til fart, kraft og energi utmerket han seg med rødt hår.

«Sarpsborg så rødt – og gikk i oppløsning», skrev Dagbladet etter kampen. Omtrent slik oppsummeres det også i tyrkiske aviser, som sier seg fornøyde med at Besiktas har tatt ledelsen i gruppa. Den andre gruppekampen - mellom Genk og Malmö - endte med 2-0 til Genk.

Møter Rosenborg

Sarpsborg møter nå Rosenborg i Eliteserien allerede søndag. Trener Bakke uttaler at det er han ikke spesielt fornøyd med.

- Vi stiller likt, i og med at begge spilte kamp i Europa League. Men de (Rosenborg) har en kortere reise hjem (fra Glasgow). Det er bare to dager med hvile mellom kampene. Det er for lite. Vi må få gjort noe med dette i framtida.

Bakke fortsetter:

- Vi må ha tre dager med hvile mellom kampene. Det er det gode forskningsrapporter på. Det er enorm forskjell på tre dager med hvile kontra to.