Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville bytte til seg Petter

Peugeot forsøkte å få Subarus Petter Solberg i «bytte» da de nylig lot Richard Burns gå den andre veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seinest under Rally Finland for et par uker siden - mens Solberg kjørte fletta av Burns - viste Peugeot atter en gang interesse for den populære nordmannen. Etter det Dagbladet erfarer, var Peugeot villige til å betale mye penger for å løse Solberg fra den nylig inngåtte treårskontrakten med Subaru.

- Petter Solberg er blant verdens beste rallyførere, og hvem vil ikke ha ham i teamet sitt? sier team-manager Nic Gullino til Dagbladet.

- Dessverre er han bundet til en kontrakt, og vi har derfor gitt opp håpet om å få ham med på laget til neste sesong. Men vi kommer til å prøve igjen, legger Gullino til.

Anstrengt

Burns tar over Subaru-setet til Tommi Mäkinen, som legger opp etter årets sesong. Det er ikke til å legge skjul på at Petter Solberg og Richard Burns, som leder VM-sammendraget, ikke er verdens beste venner. Forholdet ble ganske betent etter britens forrige periode i Subaru, i 2001. Da ble han også verdensmester. Solberg og Burns snakket knapt sammen, og det var også store samarbeidsproblemer mellom Burns og mekanikerne. Teamsjef Corrado Provera i Peugeot bekrefter på WRCs hjemmesider at det nettopp er det dårlige samarbeidsklimaet mellom teamet og Burns som er årsaken til at de ikke ville tegne ny kontrakt med ham.

Derfor skulle man tro at Petter valgte å takke for seg i Subaru når muligheten bød seg. I stedet ønsker den lojale nordmannen Burns velkommen som teamkollega.

- Jeg har skrevet under en treårskontrakt med Subaru og forholder meg til det. Det kommer nok til å ordne seg mellom meg og Burns, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Angrer ikke

- Angrer du på at du skrev under for Subaru?

- Nei. Jeg er kjempefornøyd med avtalen. Samarbeidet mellom meg og Tommi har fungert kjempebra. Jeg og Burns er to vidt forskjellige personer og det blir en helt annet måte å jobbe på. Egentlig er jeg ikke så opptatt av hvilke andre som kjører for Subaru. Jeg konsentrerer meg om å gjøre en best mulig jobb for teamet, sier Solberg.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få kontakt med Subarus teamsjef David Lapworth. Men i en pressemelding fra tidligere i uka sier han følgende:

- Richard og Petter er to av de beste førerne i rally-VM. Nå føler jeg at vi har det beste laget av alle.

Burns og hans kartleser Robert Reid har skrevet en toårskontrakt med Subaru, mens Solbergs kontrakt varer ut 2006-sesongen.

På Island

- Er du irritert på at din egen teamledelse hentet Burns til Subaru, Solberg?

- Nå er avgjørelsen tatt, og vi må alle gjøre det beste ut av det. Men det blir nok aldri det samme som før. Jeg håper bare at Burns får beina ned på jorda og tar med seg mye humor og glede inn i teamet. Det er det viktigste, sier en bryllupsferierende Solberg til Dagbladet.

Mens de aller fleste nygifte velger sol, varme og strand, har Petter og kona Pernilla Walfridsson tilbrakt hvetebrødsdagene blant vulkaner og andre varme kilder på Island. Selvfølgelig med egen kokk og guide.

- Vi har det helt topp. Vi har badet i varme kilder og sett vulkaner på nært hold. Og så har vi leid oss firehjulinger og kjørt på rallyveier og opp på fjelltopper. Kjempemorsomt, sier Petter Solberg.

Det er da endelig godt at han har fått seg en rallyfrelst kone ...

SA NEI IGJEN: Den franske bilgiganten Peugeot har flere ganger forsøkt å knytte til seg Petter Solberg. Seinest under Finland-rallyet for et par uker siden forsøkte de å bytte til seg nordmannen i forbindelse med at de slapp Richard Burns til Solbergs Subaru. <!--FOTO-->