Ville du ha kastet denne, Drogba?

Grisehoder, brennende scootere og døde katter.

(Dagbladet.no): Didier Drogba er i hardt vær for tiden etter at Chelsea-spissen bokstavelig talt svarte tilskuerne på Stamford Bridge med samme mynt i ligacupkampen mot Burnley på onsdag.

Ivorianeren risikerer disiplinærstraff for opptrinnet hvor han plukket opp en mynt som ble kastet fra tribunen og sendte den i retur da han feiret sitt mål i ligacupkampen onsdag.

Drogba er imidlertid ikke den første som tar i bruk kastarmen på en fotballbane, og til glede for nye lesere, gir vi dere en liste over spektakulære kast fra tribuneplass ført i pennen av Sportsmagasinets reporter Eivind Skjervum.

Brennende scooter, 2001 

Elleville tilstander i italiensk fotball: Fotball er blodig  alvor, ikke minst i Italia. I et oppgjør mellom Inter Milan og Atalanta i 2001 kunne det ha gått virkelig galt.

En av Inter-fansens mest ytterliggående grupperinger, en fraksjon kjent som the Boys, hadde greid å smugle med seg en scooter opp på tribunene .Hvordan de klarte det er ikke kjent.

Scooteren var selvfølgelig stjålet fra en Atalanta-tilhenger før kampen. Under kampen satte Ultras-fansen fyr på scooteren og kastet den over rekkverket fra andre nivå på stadion Giuseppe Meazza i Milano, bedre kjent som San Siro. Heldigvis satt det ingen der scooteren landet.

Fisk etter hockey-Fisken, 1994 

Ville du ha kastet denne, Drogba?

Sint tilskuer viste sin misnøye med «Fisken» Ohlson: Norge spilte elendig hockey under OL på Lillehammer. Vår svenske trener, Bengt «Fisken» Ohlson, ble skyteskive for kritikk.

Etter fire strake tap kokte det over for en tilskuer. Han kastet en diger fisk ut på isen midt under den siste gruppespillskampen mot Østerrike. Fisken ble fjernet fra banen, mens tilskueren ble fjernet fra hallen.

Fiaskoen ble total etter fiskestuntet, da Østerrike snudde kampen og vant 4-2. Norge kom på sisteplass i pulja, og måtte spille om sisteplass. For et lag som håpet å nå kvartfinale var det liten trøst i at vi kun ble nest sist.

Grisehode etter Figo, 2002 

Barca-fansen viste sitt hat da Figo gikk til fienden: I år 2000 gikk Luis Figo fra Barcelona til Real Madrid. Slik gjør du ikke utstraffet i fotballgale Spania. Da han første gang

retunerte til Camp Nou har lyden av pipekonsert blitt beregnet til like høy som når et jetfly letter. «Pesetero» - pengehore - ropte Barca-fansen da han kom tilbake for andre gang i 2002.

Ikke nok med det. Det haglet med gjenstander etter den tekniske portugiseren. Da Figo skulle ta hjørnespark regnet det gjenstander som mynter, murstein, mobiltelefoner, whiskyflasker og verst av alt: et grisehode. «Er du redd så kjøper du deg en hund», sa Figo tørt etter kampen.

Døde katter og urinposer, 1993 

SCOOTER: Hvordan Inter-fansen klarte å smugle med seg denne scooteren inn på en kamp mot Atalanta i 2001 er et mysterium. Den fikk uansett en spektakulær luftferd ned tribuneradene på Giuseppe Meazza. Foto: AP/Scanpix
SCOOTER: Hvordan Inter-fansen klarte å smugle med seg denne scooteren inn på en kamp mot Atalanta i 2001 er et mysterium. Den fikk uansett en spektakulær luftferd ned tribuneradene på Giuseppe Meazza. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Sinte fans i El Salvador kaster det de får tak i: I 1969 var en fotball den utløsende faktoren i krigen mellom El Salvador og Honduras. Fotball er nemlig ikke noe fansen i El Salvador tar lett på. På landskamper kastes det meste fra tribunen.

Mot Bermuda i 1993 ble det kastet alt fra døde katter til poser fulle av urin mot Bermudas spillere. En fan fra El Salvador mente likevel at kampen gikk rolig for seg - El Salvador vant jo tross alt: «Du skulle ha vært her når vi taper, du», sa han til CNN. Tilskuerne kaster også iguanaøgler ut på banen. Dette er lykkemaskotter, på samme måte som hockeyfansen i Detroit kaster blekkspruter på isen.

Biljardkule etter keeper, 2008 

Brann-supporter med livsfarlig idioti: Brann møtte Everton i UEFA-cupen tidligere i år (bildet). Under hjemmekampen i Bergen mistet en Brann-supporter hodet fulstendig. Han fant ut at det var en god ide å ta med seg en biljardkule på kampen, og han fant ut at det var en enda bedre ide å kaste den etter Everton-keeper Tim Howard.

Den tunge biljardkula som suste gjennom lufta i full fart kunne vært livsfarlig, men traff til alt hell ingen. Kula skal ha blitt kastet fra Frydenbø-svingen på Brann Stadion, og klubben og politiet etterforsker hvem som stod bak. Brann risikerer hard straff for episoden.

Noen andre klassikere  

Sjokoladespisende Mini, 1997 
Mini Jakobsen hadde en god dag på jobben i landskampen mot Sveits i 1997. To minutter før pause scoret han, og feiret med en sjokolade fansen hadde kastet inn på Ullevaal-matta.

Bildør-streaker, 2002  
Under en landskamp i New Zealand svarte en fan på oppfordringen om å ikke løpe ut på banen med å løpe ut på banen - og legge fra seg en bildør. Speakeren måtte høflig be publikum om å holde bildelene sine unna gresset.

Saftig kjøttpai, 2002
Millwalls tilhengere er ikke kjent for å holde følelsene tilbake. Klubben havnet i trøbbel i 2002, da fans kastet kjøttpai inn på banen under kampen mot Birmingham.

GRISEHODE: Luis Figo ble møtt med regn av mynter, murstein, mobiltelefoner og whiskyflasker da han skulle ta en corner for Real Madrid mot Barcelona på Nou Camp, men det var dette grisehodet som tok kaka.
MYNT: Didier Drogba snudde om på den normale rollefordelingen da han kastet en mynt på publikum på Stamford Bridge på onsdag i ligacupkampen mot Burnley.
SJOKOLADE: Mini Jacobsen feiret scoring mot Sveits på Ullevaal med å ta et jafs av en sjokolade som ble kastet på ham fra tribunen.
BLEKKSPRUT: Tro det eller ei; dette er ment som en hyggelig gest. Blant Detroit Red Wings sine tilhengere bringer det lykke å kaste blekkspruter på isen før kamp.