- Ville fått reise til United om han absolutt ville

Prøvespill var ikke interessant verken for VIF eller Moa.

(Dagbladet.no): Manchester United ønsket seg Mohammed Abdellaoue over til England for en ukes prøvespill på Carrington. Nå har de fått svaret fra Vålerenga - og det var negativt.

- Moa har fremstått som en av Vålerengas aller beste spillere i Tippeligaen denne sesongen, og han er i ferd med å etablere seg på landslaget. I tillegg er det interesse fra andre klubber.

- Derfor er vi sammen med Moa og spillerens rådgiver enige om å takke nei til Manchester United som ønsker han på en ukes prøvespill, sier administrerende VIF-direktør Pål Breen til vif.no.

Overfor Dagbladet.no presiserer han at VIF ikke på noen måte har overkjørt Moas egne ønsker.

- Dette var en felles avgjørelse. Hvis han absolutt ville reist, så hadde han fått lov. Dette er en totalvurdering vi har gjort sammen med spilleren. Det er spesielt å reise på prøvespill når du er i ferd med å etablere deg på landslaget.

- Men vi snakker om de regjerende Champions League-mesterne her?

- Vi har hatt lange diskusjoner og kommet fram til dette sammen. Hvis han absolutt ville reist, så hadde han fått lov, sier Breen.

Vålerenga har som kjent mottatt konkrete henvendelser fra andre klubber på 23-åringen, og nederlandske Groningen skal være villig til å by nærmere 35 millioner kroner når overgangsvinduet åpner i januar.

NEI TIL EN UKES PRØVESPILL I UNITED: Mohammed Abdellaoue og Vålerenga var enige om å si nei til Manchester United, sier direktør Pål Breen til Dagbladet.no. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
NEI TIL EN UKES PRØVESPILL I UNITED: Mohammed Abdellaoue og Vålerenga var enige om å si nei til Manchester United, sier direktør Pål Breen til Dagbladet.no. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

United ville altså se Moa på nært hold før de eventuelt la inn et bud.

- Forsøker dere å legge litt press på United ved å takke nei?

- Ikke i det hele tatt.

- Men er døra lukket for United?

- De må komme med en mer konkret forespørsel enn de har gjort, sier Breen.

Moa har vært på prøvespill i RBK tidligere, uten at han fikk kontrakt med noen av dem.

Landslagssjef Åge Hareide er blant dem som har sammenlignet 23-åringen med Ole Gunnar Solskjær, både når det gjelder spillestil og personlighet.

- Det har litt med personlighet å gjøre, det har litt med nøkternhet å gjøre, samtidig som han vet hvor målet står. Og selv om han ser snill ut, så er han ikke så snill i duellene alltid, og sånt liker jeg,sa Hareide da han tok ut troppen mot Ukraina.

- Ville fått reise til United om han absolutt ville

Solskjær selv mener VIF-spissen har alle muligheter til å følge hans egen karrierekurve:

- Mot slutten av sesongen og spesielt i cupfinalen, viste han kvaliteter som alle er ute etter og ser etter. Dessuten vet jeg at han er en jordnær og profesjonell gutt, så han har alle muligheter til å få en god karriere, sier Solskjær til Dagbladet.