Ville gå av banen etter rasehets

Inter-stjernene overtalte Marco Zoro til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bortefansen til Inter Milan ropte apelyder til Messina-forsvarer Marco Zoro fra Elfenbenskysten under gårsdagens Serie A-kamp.

Til slutt bestemte han seg for å ta affære. Han plukket opp matchballen og begynte å gå av banen.

- Vi er vant til denne typen skammelig adferd, men jeg kan ikke akseptere at folk kommer til min hjemmebane og fornærmer meg, sier Zoro ifølge uefa.com.

Overtalt av Inter-spissene

Inter-spisseen Adriano (Brasil) og Martins (Nigeria) var de første som kom bort til Zoro. Sammen klarte de å overtale motstanderen til å bli værende på banen.

- Jeg forsto hvorfor Martins og Adriano forsøkte å holde meg på banen. Jeg godtok det fordi det ville være synd å avbryte kampen og ødelegge Inters resultat ettersom kollegene mine ikke hadde noen skyld i dette, sier Zoro.

Inter-president Giacinto Facchetti har personlig beklaget episoden overfor Zoro, som også får bred støtte i italienske aviser i dag.

Italienske og andre europeiske lag har fortsatt store problemer med rasisme blant supporterne sine. Å gå av banen har også tidligere vært diskutert som en mulig aksjonsform.

VILLE GÅ AV: Messinas forsvarer Marco Zoro fra Elfenbenskysten ble lei Inter-tilhengernes apelyder. Inter-spissene Adriano og Martins (t.v.) fikk overtalt ham til å bli på banen. Foto: EPA/Scanpix
VILLE GÅ AV: Messinas forsvarer Marco Zoro fra Elfenbenskysten ble lei Inter-tilhengernes apelyder. Inter-spissene Adriano og Martins (t.v.) fikk overtalt ham til å bli på banen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Alle kamper utsettes

Arsenals franske lagkaptein Thierry Henry har engasjert seg sterkt i spørsmålet tidligere. Han sa til engelsk fjernsyn i går at han ikke selv vil foreslå å gå av banen.

- Det ville ikke være rettferdig overfor fotballen. Jeg elsker fotballen for høyt, sier Henry.

Det italienske fotballforbundet har i dag bestemt at alle ukas kamper i italiensk fotball skal utsettes i fem minutter. Både før cupkampene i midtuka og helgas seriekamper fra Serie A ned til amatørnivå, vil spillerne aksjonere ved å gå på banen med et banner der det står «Nei til rasisme», melder Reuters.

• Hva mener du? Hvordan kan man få bukt med rasismeproblemer i fotballen?

STARTER AKSJONER: Zoro på vei av banen mens Adriano retter en advarende pekefinger til egne supportere. Denne uka blir alle italienske fotballkamper utsatt fem minutter. Oppholdet skal brukes til å markere motstand mot rasisme på tribunene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer