-  Ville gått på dagen

Hareide mener det er umulig for Svennis å vinne VM med England.

SAN FRANCISCO (Dagbladet): -  Det som har skjedd har klart minsket Englands sjanser til å vinne i Tyskland, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Svennis vil ikke få ro i det hele tatt. For det vi har sett så langt er bare begynnelsen - jakten vil garantert fortsette.

-  Engelske medier vil ikke gi seg før England er ute av VM og Svennis er ute av landet.

Norges landslagstrener har store sympatier for en kollega han kjenner som en gentleman og jordnær person. Åge Hareide kan over hodet ikke forstå de beskrivelsene og karakterstikkene Sven-Göran Eriksson svertes med i engelske medier. Men når det er sagt skjønner han heller ikke hvorfor svensken tviholder på jobben.

Når grunnlaget for å gjøre den godt er revet vekk.

En umulig oppgave

-  Sjøl ville jeg gått på dagen, sier Åge Hareide. -  Du kan ikke fortsette å trene et lag på oppsigelse når du henger i den fallskjermen du har forhandlet deg fram til. For hvordan skal Svennis klare å løfte England etter dette - hvordan skal han få spillerne til å gjøre den jobben som kreves for å vinne VM?

-  Slik jeg ser det er det en umulig oppgave.

 KRYSTALLKLAR:  Åge Hareide ville aldri fortsatt i jobben om han hadde vært i Svennis\' sine sko. -  Du kan ikke fortsette å trene et lag på oppsigelse når du henger i den fallskjermen du har forhandlet deg fram til, sier Hareide. Foto: Morten Pedersen
KRYSTALLKLAR: Åge Hareide ville aldri fortsatt i jobben om han hadde vært i Svennis\' sine sko. - Du kan ikke fortsette å trene et lag på oppsigelse når du henger i den fallskjermen du har forhandlet deg fram til, sier Hareide. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Men en oppsigelse på den størrelsen Sven-Göran Eriksson nå sitter på handler også om økonomi.

-  Ja, og bare det, sier Hareide. Vi snakker om veldig store beløp. Og derfor er det litt av ei suppe han har havnet i. Svennis sin situasjon er helt håpløs.

Medier uten grenser

Åge Hareides «mediastormer» hjemme i Norge blir som en fis på ei flaske sammenliknet med det kjøret Sven-Göran Eriksson utsettes for. Igjen.

-  Det er så langt fra vår virkelighet at det er vanskelig å fatte, sier han til Dagbladet. -  I England finnes det ingen grenser når det gjelder media. For selv om jeg også må passe meg hele tida lever jeg heldigvis i en verden der pressen stort sett gir berettiget ros og ris.

-  Sjøl om det har vært noen episoder der jeg har følt det nødvendig å heve stemmen har jeg ingen ting å klage på.

Ikke bare England

Sven-Göran Eriksson, som allerede er i gang med søksmål mot avisa News of the World, kaller jakten på sin egen person for en skandale og sier at slikt bare kan skje i England. Åge Hareide er ikke helt enig.

-  Det er tøft i Tyskland også, sier han. -  Bild Zeitung kvier seg heller ikke for å kjøre kampanjer når de først har bestemt seg for å ta noen. Og det kan sikkert skje i Italia og Spania også - dette er et fenomen som hører de store fotballnasjonene til. Og for de som er midt oppe i det - slik Svennis er nå - må det føles veldig vanskelig.

-  Han er jo ikke i nærheten av å være den typen media framstiller ham som, sier Åge Hareide til Dagbladet.

FORTSETTER: Sven-Göran Eriksson ønsker å føre England til VM-gull i Tyskland.