- Ville gått til helvete med 90 prosent

Tarjei Bøs hardkjør for å bli best skremmer lagkameratene.

HARDKJØRT: Tarjei Bø og resten av skiskytterne på dagens pressekonferanse på Beitostølen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HARDKJØRT: Tarjei Bø og resten av skiskytterne på dagens pressekonferanse på Beitostølen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det var sikkert mange som stilte seg spørsmålet «Tarjei, hvem?» da veteranen Halvard Hanevold sendte unggutten fra Stryn ut på annen etappe av å OL-stafetten i Whistler.

20 minutter seinere hadde han forbløffet en hel skiskytterverden med et løp det luktet svidd av. Ytterligere 20 minutter seinere, var han olympisk mester i en alder av 21 år og hyllet som den neste store i arverekken bak Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Det knytter seg derfor enorme forventninger til Tarjei Bø (22) fra Markane IL når en ny konkurransesesong tar til med 10 kilometer sprint på Beitostølen på lørdag. Det er et forventningspress han lever godt med.

Vil bli best Uredd og offensiv - såvel i som utenfor løypa - svarer han utvetydig på spørsmål om hvor god han tror han sev kan bli.

- Jeg tror jeg kan bli best. Hvis jeg ikke har troen på det, blir jeg det heller ikke. Vi holder på med skiskyting fordi det er artig. Det artigste er å vinne, og vinner du, er du best, resonnerer han.

Bø er ikke alene om å tro at han kan nå langt. Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen vet godt hva det vil si å nå til topps, og spår også en lysende framtid for 22-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer