- Ville gi ham juling

Ny nedtur for Olaf Tufte i OL. Dobbeltfireren endte på tredjeplass i B-finalen. Nå er karrieren over for 45-åringen, som våknet onsdag morgen og var en følelsesbombe.

KARRIEREN OVER: Det ble en spesiell B-finale for Olaf Tufte.
KARRIEREN OVER: Det ble en spesiell B-finale for Olaf Tufte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Klokka 04.00 i morges - lokal tid i Tokyo - våknet Olaf Tufte (45). Han visste nøyaktig hvilken dag det var: Han sto overfor karrierens siste rokonkurranse.

B-finalen med dobbeltfireren i OL.

Kanskje slenger han seg med i et NM eller to. Men i praksis er karrieren over for giganten innenfor rosporten. På spørsmål om hvordan det var å våkne til en sånn dag, svarer han:

- Fra morgenen av gikk det på autopilot. Du har planlagt alt kvelden i forveien. Jeg sto opp og siklet i et reagensrør (coronatest). Jeg pusset tennene, pakket bagen og måtte forsikre meg om at gutta hadde stått opp.

Han fortsetter:

- Jeg bor sammen med Reserve-Jens (Jens Nikolai Holm, reserve i OL). Han hadde sovedag i dag og jeg måtte liste meg rundt ham. Men jeg hadde mest lyst til å gi ham juling og kaste vann i hodet på ham. Men han fikk lov til å sove.

Slik startet altså dagen før karrierens siste rokonkurranse. Tufte var full av adrenalin. Og sånt kan gå utover lagkameratene, som ofte har opplevd ham som en «kødd».

30 år i gamet. To OL-gull og to VM-gull. Dette er fasiten. Og naturligvis ville vinnerskallen Tufte avslutte med stil i glohete Tokyo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer