- Ville gi ham juling

Ny nedtur for Olaf Tufte i OL. Dobbeltfireren endte på tredjeplass i B-finalen. Nå er karrieren over for 45-åringen, som våknet onsdag morgen og var en følelsesbombe.

KARRIEREN OVER: Det ble en spesiell B-finale for Olaf Tufte.
KARRIEREN OVER: Det ble en spesiell B-finale for Olaf Tufte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Klokka 04.00 i morges - lokal tid i Tokyo - våknet Olaf Tufte (45). Han visste nøyaktig hvilken dag det var: Han sto overfor karrierens siste rokonkurranse.

B-finalen med dobbeltfireren i OL.

Kanskje slenger han seg med i et NM eller to. Men i praksis er karrieren over for giganten innenfor rosporten. På spørsmål om hvordan det var å våkne til en sånn dag, svarer han:

- Fra morgenen av gikk det på autopilot. Du har planlagt alt kvelden i forveien. Jeg sto opp og siklet i et reagensrør (coronatest). Jeg pusset tennene, pakket bagen og måtte forsikre meg om at gutta hadde stått opp.

Han fortsetter:

- Jeg bor sammen med Reserve-Jens (Jens Nikolai Holm, reserve i OL). Han hadde sovedag i dag og jeg måtte liste meg rundt ham. Men jeg hadde mest lyst til å gi ham juling og kaste vann i hodet på ham. Men han fikk lov til å sove.

Slik startet altså dagen før karrierens siste rokonkurranse. Tufte var full av adrenalin. Og sånt kan gå utover lagkameratene, som ofte har opplevd ham som en «kødd».

30 år i gamet. To OL-gull og to VM-gull. Dette er fasiten. Og naturligvis ville vinnerskallen Tufte avslutte med stil i glohete Tokyo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.