Oppsiktsvekkende uttalelse:

- Ville gjort det samme igjen

De to største lagene i Formel 1 har vært i ordkrig i nesten to uker etter krasjet. Max Verstappen gir klar beskjed om at nok er nok, når han får flere spørsmål om krasjet.

VEKKER OPPSIKT: Lewis Hamilton. Foto: AP Photo/Jon Super
VEKKER OPPSIKT: Lewis Hamilton. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under British Grand Prix på Silverstone for drøye to uker siden, krasjet Lewis Hamilton inn i Max Verstappen. Krasjet sendte Verstappen inn i veggen med en fart på over 280 km/t og en kraft på 51g.

Verstappen ble sendt på sykehuset, mens Hamilton fikk en tidsstraff på 10 sekunder og fortsatte løpet.

Hamilton vant utrolig nok løpet, til tross for tidsstraffen og feiret foran fullsatte tribuner for første gang siden 2019, på grunn av coronaviruset.

At Hamilton valgte å feire, synes Verstappen lite om. Han kalte feiringen for respektløs og usportslig fordi han selv lå på sykehuset. Dette skrev han i en tweet som han postet på sin egen Twitter-konto.

Etter krasjen startet en pågående ordkrig som har fått hele Formel 1-sirkuset til å måpe. Red Bull mente at Hamilton burde ha blitt straffet enda hardere. Det mente ikke Mercedes og Hamilton.

- Gjort det igjen

Hamilton skal ha ringt til Verstappen etter krasjet for å høre om det gikk bra med han og fortelle at respekten fortsatt er der. Han var ikke like sikker på om det var gjensidig.

- Når det gjelder svingen, ville jeg gjort akkurat det samme som jeg gjorde sist, sa briten ifølge hjemmesiden til Formel 1.

KVALIFISERING: Hamilton og Verstappen under dagens kvalifisering på Hungaroring. Foto: Darko Bandic / PA
KVALIFISERING: Hamilton og Verstappen under dagens kvalifisering på Hungaroring. Foto: Darko Bandic / PA Vis mer

I en pressekonferanse etter lørdagens kvalifisering til søndagens løp, skal Verstappen ha klikket da han fikk spørsmål om noe liknende kunne skje også på søndag:

- Hele helgen har vi svart på dumme spørsmål. Slutt med det nå, sa en tydelig irritert Verstappen.

KJØRER NED BAKKEN: En formel 1-bil ble fraktet med et helikopter opp til toppen av skibakkene i Hahnenkamm i Kitzbühel, før den kjørte ned. 3500 mennnesker møtte opp for å se den spektakulære hendelsen. Video: NTB Reuters Vis mer

Han brukte også stygg ordbruk da han sa ifra om at han ikke ville høre flere slike spørsmål.

- Kan vi stoppe med det? Fordi vi har hatt så faens mange spørsmål om det, det er helt sykt. Ærlig talt, hele torsdagen har vi svart på dumt dritt som dette, så kan vi bare stoppe med det vær så snill, sa han.

Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen skjønner at Verstappen klikker på media. Men han forstår også godt hvorfor media stiller spørsmålene.

KOMMENTATOR: Atle Gulbrandsen har kommentert Formel 1 siden 1997. Foto: Heiko Junge / NTB
KOMMENTATOR: Atle Gulbrandsen har kommentert Formel 1 siden 1997. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Jeg skjønner at media ønsker å bikke opp duellen. Jeg mener at dette er den største duellen siden Prost vs. Senna, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Ødelegger Hamiltons navn

Red Bull sendte inn en forespørsel om ny gjennomgang av Hamiltons straff, men fikk avslag. Etter avslaget kom Mercedes med en tweet, der de anklaget Red Bull for å ødelegge Hamiltons gode navn og sportslige integritet.

Gulbrandsen syntes det er bra at Red Bull ikke får medhold.

- Jeg synes ikke at man skal kunne gå inn og endre på en straff i etterkant, så jeg er glad at regelen om at man ikke kan legge fram nye bevis er der, sier Gulbrandsen.

Verstappen leder verdensmesterskapet med 185 poeng, før søndagens løp i Ungarn. Det er åtte mer enn Hamilton, som ligger på andreplass. Hamilton vant dagens kvalifisering og starter dermed på best mulig plassering.

Under dagens kvalifisering ble han buet på av nederlandske fans i Ungarn.

- Jeg er takknemlig for den gode støtten jeg har her. Helt ærlig, jeg har aldri følt meg så bra som med buingen, om noe så gir det meg påfyll. Så jeg bryr meg ikke, sa Hamilton ifølge den britiske avisa Sky Sports.

Red Bull gikk ut med en tweet med teksten "RESPEKT", der Verstappen og Hamilton gir hverandre knoken.

Så får vi se om den respekten er å se på banen søndag!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer