Oppsiktsvekkende uttalelse:

- Ville gjort det samme igjen

De to største lagene i Formel 1 har vært i ordkrig i nesten to uker etter krasjet. Max Verstappen gir klar beskjed om at nok er nok, når han får flere spørsmål om krasjet.

VEKKER OPPSIKT: Lewis Hamilton. Foto: AP Photo/Jon Super
VEKKER OPPSIKT: Lewis Hamilton. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under British Grand Prix på Silverstone for drøye to uker siden, krasjet Lewis Hamilton inn i Max Verstappen. Krasjet sendte Verstappen inn i veggen med en fart på over 280 km/t og en kraft på 51g.

Verstappen ble sendt på sykehuset, mens Hamilton fikk en tidsstraff på 10 sekunder og fortsatte løpet.

Hamilton vant utrolig nok løpet, til tross for tidsstraffen og feiret foran fullsatte tribuner for første gang siden 2019, på grunn av coronaviruset.

At Hamilton valgte å feire, synes Verstappen lite om. Han kalte feiringen for respektløs og usportslig fordi han selv lå på sykehuset. Dette skrev han i en tweet som han postet på sin egen Twitter-konto.

Etter krasjen startet en pågående ordkrig som har fått hele Formel 1-sirkuset til å måpe. Red Bull mente at Hamilton burde ha blitt straffet enda hardere. Det mente ikke Mercedes og Hamilton.

- Gjort det igjen

Hamilton skal ha ringt til Verstappen etter krasjet for å høre om det gikk bra med han og fortelle at respekten fortsatt er der. Han var ikke like sikker på om det var gjensidig.

- Når det gjelder svingen, ville jeg gjort akkurat det samme som jeg gjorde sist, sa briten ifølge hjemmesiden til Formel 1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer