Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville ha Hushovd til å fly halve jorda rundt for tv-show

Ønsket i Japan.

ORKET IKKE LANGTUR: Thor Hushovd stilte selvfølgelig opp sammen med den japanske rytteren Takeshi Miyazawa etter jordskjelvkatastrofen i Japan, men 30 timer på fly for et TV-show ble i meste laget for noen måneder siden.Foto: SCANPIX/EPA/MILO SCIAKY ANSA
ORKET IKKE LANGTUR: Thor Hushovd stilte selvfølgelig opp sammen med den japanske rytteren Takeshi Miyazawa etter jordskjelvkatastrofen i Japan, men 30 timer på fly for et TV-show ble i meste laget for noen måneder siden.Foto: SCANPIX/EPA/MILO SCIAKY ANSA Vis mer

Et japansk TV-selskap forsøkte å lokke proffsyklist Thor Hushovd (33) halve jorda rundt for å ha med verdensmesteren i ett enkelt TV-show.

Rundt 30 timer på fly fra og til Europa ville japanerne at Hushovd skulle ofre for å komme til studioopptak i Tokyo kort tid etter VM. Når klassikeren Ronde van Vlaanderen avvikles søndag, er det nøyaktig et halvt år siden Grimstad-mannen ble tidenes første nordiske verdensmester i landeveissykling for profesjonelle i Australia.

- Jeg skulle gjerne ha stilt opp, men ikke så lenge alt skal skje samtidig. Det skjedde så mye annet, og jeg hadde mange ting å ta hensyn til - blant annet en lenge etterlengtet ferie sammen med familien, sier Thor Hushovd til NTB.

Ville betale TV-selskapet i «solens rike» henvendte seg direkte til Hushovd like etter at VM-tittelen var i boks. Japan har to-tre ryttere i proffeltet og svært tynn historie innenfor sykling.

- De ville betale, men jeg spurte aldri om hvor mye. Det var aldri aktuelt å reise, slår han fast.

Oppmerksomheten har eksplodert rundt 33-åringen etter VM-gullet. Medier fra hele verden ligger langflate etter nordmannen. Men fortsatt har Garmin-Cervélo-superstjernen til gode å levere resultater etter sitt livs suksess - mye forårsaket av pusteproblemer i to av storrittene hittil.

Søndag starter sesongens viktigste uke for Hushovd og co. med Ronde van Vlaanderen i Belgia. Den gode nyheten med tanke på pusteevnen er at det er meldt regn. Klassikeruken og hele vårsesongen avsluttes neste søndag med «Klassikernes dronning».

Nesten likt Seier i et av storrittene rangeres nesten likt med VM-tittelen av Hushovd selv.

- Seier i Ronde van Vlaanderen eller Paris - Roubaix er mål jeg har satt meg som jeg ennå ikke har oppnådd. Sjansen er størst til å vinne Paris - Roubaix, som jeg også synes er det største rittet av dem alle. Det er for meg enklere å følge konkurrentenes støt på flate brusteinspartier enn i bratte motbakker, selv om de er korte. Det er fordi jeg er ti kilo tyngre enn mange av de andre. Ofte blir Ronde van Vlaanderen for hardt mot slutten, forklarer Hushovd.

Norges beste plassering i rittet er Dag Otto Lauritzens råsterke tredjeplass i 1989. For to år siden slapp Hushovd med skrekken da han veltet stygt i spurten om tredjeplass bak Stijn Devolder og Heinrich Haussler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media