Ville handle - fikk husarrest

LEEDS (Dagbladet): De deler rom på landslaget, de er kompiser. I kveld står de på hver sin side av Elland Road. I går traff Eirik Bakke señor John Carew igjen. Spanjolen fra Lørenskog ville shoppe, men fikk ikke lov av Héctor Cúper.

- Vi blir her, Valencia får ikke lov til å forlate hotellet, sånn er reglene, sier Bakke og setter seg ned på steingjerdet sammen med John. Ingen deppet av den grunn. De to er tross alt på jobb, og på rom 272 ventet det kanskje en semifinale. Per Playstation.

- Sånn er det i Leeds også når vi spiller borte og bor på hotell, men på hjemmekamper er det andre regler. Da bestemmer vi det meste sjøl, men vi får ikke lov til å spille golf åtte timer før en match, sier Bakke.

Eirik fra Sogndal hadde tilbudt bestevennen en guidet tur inn til den fotballgale byen. Som drømmer, ønsker, ber og håper at David O'Learys menn skal ta nok en spansk skalp.

- Vi hadde lett trening og resten av dagen fri i går. Kampdagen tar vi inn på hotell for å forberede oss, sier Bakke til Dagbladet i salongen på det fasjonable slottshotellet Oulton Hall, tjue minutter unna Elland Road.

Gull og golf

På parkeringsplassen står Bakkes mørkeblå BMW kabriolet. Det er sol over Leeds. Vi sitter sammen rundt en cola, noen reker, litt brød og ei kanne kaffe. Høye vinduer. Utsikten er perfekt. Ser rett ned på 18 hull for dem med golfsko. Venter på den storvokste fra rom 272.

- Det blir en tett kamp, sier Bakke.

John kommer, smiler og er i godt humør som vanlig. Han har skiftet. Til kortbukse og treningsjakke. Han har fortsatt på seg en monumental klokke og et fett gulldiamantkjede.

John kan prate, men ikke med pressen. Det får ingen av Valencias utvalgte lov til dagen før en viktig kamp.

Bakkes ønske

Nordmannen fra Leeds forteller at han er medlem av golfklubb.

- Det ligger minst ti baner rundt byen. Jeg spiller en del fordi jeg har såpass mye fritid, sier Bakke. Carew opplyser kameraten om at han ikke har spilt siden EM i fjor, men at han er langt bedre nå enn da.

Latter fra begge.

Eirik Bakke har ett ertende ønske.

- Håper jeg får mannsoppdekke John.

John ler høyt. Det siterer vi Carew på. Basta.

John Carew får tillit

Tidligere på dagen traff vi Valencia-manager Héctor Razl Czper i samme salong. Han hadde fått spanske fotballaviser fakset over til Yorkshire, og han fikk oversatt de engelske av en tolk. Czper ristet på hodet over det britene skriver. Han fattet ikke hvorfor de kaller fire av hans spillere for «Four amigos», avbildet med påklistrete sombrerohatter.

- Hva har det med fotball å gjøre? sa Héctor. Tente en Marlboro som han tok tre trekk av. Den drivende gode Gaizka Mendieta ble skimtet i hallen. Manageren så den spanskblonde og stumpet. Pronto. Czper - som garantert forlater Valencia etter denne sesongen- er mannen som sørget for at en diger neve pesetas kom inn på RBKs konto. Han sa dette om Carew i går:

- Han har fått tillit og mye spilletid fordi han er ung og i utvikling. Han har et stort potensial og han trenger spilletid for å vokse som spiller. Carew har foreløpig vist seg verdig denne tilliten.

HANG PÅ GJERDET: Eirik Bakke og John Carew hadde store planer om å bruke noen timer sammen blant annet på å se Leeds og shoppelitt. Det endte med en lang prat på steingjerdet utenfor Carews hotell etterson Valencia-ledelsen ikke ville at Carew ikke skulle ta turen inn til sentrum.