Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ville hatt med Rio på ethvert lag

Redknapp mener det er andre årsaker enn sportslige til at Ferdinand blir hjemmesitter i EM.

FERDINAND-FAN: Tottenham-manager Harry Redknapp (t.v.) omtaler seg selv som Rio Ferdinands største fan, og mener han ville hatt midtstopperen på alle lag. England-sjef Roy Hodgson er ikke like enig. Alle foto: NTB scanpix
FERDINAND-FAN: Tottenham-manager Harry Redknapp (t.v.) omtaler seg selv som Rio Ferdinands største fan, og mener han ville hatt midtstopperen på alle lag. England-sjef Roy Hodgson er ikke like enig. Alle foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Roy Hodgson har hele tida holdt fast ved at det var sportslige årsaker til at Rio Ferdinand verken var å finne i England 23-mannstropp eller på lista over reserver til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Selv om mange stusset på begrunnelsen, slapp den ferske landslagssjefen unna den røffeste stormen.

Det var imidlertid før EM-farerne begynte å falle fra som fluer. Frank Lampard, Gareth Barry og John Ruddy var allerede ute av troppen da Gary Cahill ble dyttet inn i Joe Hart og brakk kjeven i oppkjøringskampen mot Belgia på Wembley, og Liverpools Martin Kelly ble hentet inn som erstatter.

- Hvilke grunner????!!!, twitret United-stopperen kort etter nyheten om Cahill og Kellly, tilsynelatende en kommentar til Hodgsons uttalelse om at det bare var sportslige grunner til vrakingen av ham.

Kelly fikk bare ti opptredener i Premier League sist sesong, og all landslagserfaring han kan vise til er tre minutter som innbytter mot Norge på Ullevaal. Rio Ferdinand spilte til sammenlikning 30 ligakamper - hans høyeste antall på fire sesonger - og står med 81 landskamper siden debuten i 1997.

Peker på rasismebråk Derfor er det stadig flere som nå går ut og mener Hodgson og FA bruker vikarierende motiver for vrakingen av Ferdinand.

DEN EGENTLIGE GRUNNEN?: Robbie Fowler trekker fram den uavklarte rasismesaken ot John Terry som den egentlige årsaken til at Rio Ferdinand ikke er i Englands EM-tropp. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA/NTB scanpix
DEN EGENTLIGE GRUNNEN?: Robbie Fowler trekker fram den uavklarte rasismesaken ot John Terry som den egentlige årsaken til at Rio Ferdinand ikke er i Englands EM-tropp. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA/NTB scanpix Vis mer

- Det ligger åpenbart mer bak det. Dersom det bare handlet om fotball, ville det vært vanskelig å utelate Rio fordi han fortsatt er en fantastisk spiller, sier Tottenham-manager Harry Redknapp til Sky Sports.

Liverpool-legenden Robbie Fowler går enda lengre, og peker på den uavklarte rasismesiktelsen mot John Terry som den egentlige årsaken. Terry møter i retten for å svare på beskyldninger om rasisme mot Ferdinands bror Anton ikke lenge etter EM i Polen og Ukraina, en betent affære som også ble slutten for Fabio Capellos tid som England-boss.

- Det er ikke mulig at Rio Ferdinand ble utelatt fra England-troppen av sportslige grunner. Ingen mulighet. Det vet folket der ute også. Grunnen er at Rios bror, Anton, angivelig ble utsatt for rasistisk hets fra John Terry. Jeg leste et sted at Ferdinand tok kontakt med Hodgson kort tid etter at han ble ansatt og sa at han var villig til å spille på samme lag som Terry. Rio ble oversett til 23-mannstroppen av det som ble beskrevet som «rene sportslige årsaker». Det er Hodgsons valg om å erstatte Gary Cahill med Martin Kelly som virkelig har skapt trøbbel nå, skriver Fowler i et blogginnlegg på nettsida til bookmakeren Paddy Power.

Rios største fan Redknapp, som lenge var den store favoritten til å bli Capellos etterfølger, lar det mer enn skinne igjennom at han ville tatt med seg Ferdinand til EM dersom han hadde fått jobbtilbudet fra FA.

- Jeg var redd jeg kom til å få det spørsmålet, sa Redknapp spøkefullt da han ble spurt av Sky Sports om det var riktig å utelate Ferdinand, som han i sin tid ga sjansen som 17-åriing i West Ham.

- Jeg er Rios største fan. Ingen har noensinne vært en større Rio-fan enn meg. Jeg så Rio første gang som liten gutt i West Ham. Jeg har fulgt karrieren hans hele veien, han spilte for meg i West Ham. Han er en fantastisk fotballspiller. Jeg sa da han var 15 at han kom til å bli den beste midtstopperen i Europa, og i min bok ble han det. Jeg ville ha støttet ham uansett, og ville hatt ham på et hvert lag, fortsatte Redknapp.

TROR IKKE PÅ FORKLARINGEN: Robbie Fowler tror ikke noe på at det var sportslige grunner til at hans gamle lagkamerat i Leeds, Rio Ferdinand, ble vraket. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
TROR IKKE PÅ FORKLARINGEN: Robbie Fowler tror ikke noe på at det var sportslige grunner til at hans gamle lagkamerat i Leeds, Rio Ferdinand, ble vraket. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix Vis mer

Samtidig tok han Hodgson i forsvar:

- Det var en vanskelig avgjørels Roy måtte ta, og uansett hvilken avgjørelse han hadde tatt, må vi må samle oss bak den. Det var en vanskelig avgjørelse, uansett hvilke grunner han hadde.

Forbauset van der Vaart Også i andre EM-leirer vekker utelatelsen av Ferdinand forbauselse:

- Det overrasket meg fordi jeg mener han stadig er en av de beste forsvarsspillerne i England, og kanskje også i verden. Selvfølgelig har han blitt eldre, men han er frisk og i form og spiller jevnlig for Manchester United, sier Nederlands Rafael van der Vaart, ifølge Daily Mail.

OVERRASKET: Rafael van der Vaart mener Rio Ferdinand stadig holder høy klasse.Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix
OVERRASKET: Rafael van der Vaart mener Rio Ferdinand stadig holder høy klasse.Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling