BITER NEGLER: En Arjen Robben i storform er et aktivum for ethvert fotballag i verden. Derfor biter nå fotballfolket i Nederland negler etter at vingstjernen ble fraktet til sykehuset med noe som rapporteres å være en strekkskade i låret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Dejong
BITER NEGLER: En Arjen Robben i storform er et aktivum for ethvert fotballag i verden. Derfor biter nå fotballfolket i Nederland negler etter at vingstjernen ble fraktet til sykehuset med noe som rapporteres å være en strekkskade i låret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter DejongVis mer

- Ville heller tapt og beholdt Arjen frisk

Nederland frykter for Robbens VM-deltagelse etter kalasseier mot Ungarn.

||| (Dagbladet): Nederland - Ungarn 6-1.

VM er selve hovescenen for de største stjernene i fotballverdenen, men mesterskapet i Sør-Afrika har allerede blitt attraksjoner fattigere i oppkjøringen.

Lørdag ettermiddag kan Arjen Robben ha sluttet seg til en liste med store navn som går glipp av det første VM-sluttspillet på afrikansk jord.

Vingstjernen ble nemlig sendt rett til sykehus etter å ha måttet forlate banen med noe som rapporteres å være en strekkskade i baksiden av låret i Nederlands 6-1 seier over Ungarn.

- Kunne ikke være sant
Robbens skade overskygget det faktum at de oransje later til å være i kalasform åtte dager før VM-åpner mot dansk dynamitt med våt lunte.

BEKYMREDE LAGKAMERATER: Gregory van der Wiel (f.v.) , Nigel De Jong og Ibrahim Afellay kikket bekymret ned på Arjen Robben da han måtte sette seg ned ute av stand til å fortsette.Foto: SCANOPIX/REUTERS/Michael Kooren
BEKYMREDE LAGKAMERATER: Gregory van der Wiel (f.v.) , Nigel De Jong og Ibrahim Afellay kikket bekymret ned på Arjen Robben da han måtte sette seg ned ute av stand til å fortsette.Foto: SCANOPIX/REUTERS/Michael Kooren Vis mer

- Jeg ville heller at vi hadde tapt denne kampen og beholdt Arjen frisk, erkjenner landslagssjef Bert van Marwijk, ifølge BBC.

- Det var en fantastisk kamp, men Arjens skade overskygger alt, supplerer kaptein Giovanni van Bronckhorst.

Da Robben på tur framover med ballen i beina stoppet opp og tok seg til baksiden av låret med fem minutter igjen å spille, reagerte landslagssjefen med vantro.

- Min første tanke var at dette ikke kunne være sant. Det var den siste oppkjøringskampen, alle var friske og i form, og så skjer dette, sier van Marwijk, som vil vente i det lengste med å hente inn en erstatter.

SCORET TO: Arjen Robben rakk å score to ganger på under en omgang mot Ungarn.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Kooren
SCORET TO: Arjen Robben rakk å score to ganger på under en omgang mot Ungarn.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Kooren Vis mer

- Vi er nødt til å vente. Jeg kan erstatte Robben inntil 24 timer før åpningskampen vår, og så lenge det er et håp om at han blir klar i tide, forblir han i troppen.

Kalasseier
Ungarn tok en tidlig ledelse da PSV-spilleren Balazs Dzsudzsak overlistet Maarten Stekelenburg etter seks minutter. Robin van Persie sørget imidlertid for at lagene sto likt halvveis.

van Marwijk tok ut Dirk Kuyt og erstattet ham Robben fra start i annen omgang, og da ble det fart på sakene i Amsterdam.

Ungarn ble statister da nederlenderne inviterte hjemmepublikum til målfest før de setter seg på flyet til Sør-Afrika. 11 minutter ut i omgangen sendte Wesley Sneijder vertene i ledelsen før Robben økte etter 64 minutter.

I løpet av sju små minutter fastsatte Mark van Bommel (71), Eljero Elia (75) og Robben (78) sluttresultatet til 6-1 før Robben altså måtte gi seg med skade.

Ikke med på flyet
Fotballfolket i Nederland venter nå i spenning på resultatene av Robbens undersøkelser. Landslagssjef van Marwijks beskjed etter kampslutt hadde iallfall neppe noen beroligende effekt:

Robben blir ikke med resten av VM-troppen på flyet til Sør-Afrika, og må i så fall reise etter lagkameratene.

Hvis ikke blir det å dele skjebnefellesskap med folk som Michael Ballack, Michael Essien, Rio Ferdinand, John Obi Mikel og trolig også Didier Drogba, som må se mesterskapet fra sidelinja.

- Ville heller tapt og beholdt Arjen frisk