Ville hevne Solskjær

ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise ble så provosert da Martin Laursen dyttet til Ole Gunnar Solskjær at han bestemte seg for å ta ham seinere i kampen.

- Det var et par stykker der ute jeg bestemte meg for å ta, ja, sier han.

- Hvem da?

- Nei, det kan være det samme. Men det var noen episoder, blant annet da Ole Gunnar ble dytta vekk.

- Det var Martin Laursen. Ville du ta hevn på ham?

- Nja, ikke hevn akkurat, men jeg sa til meg selv at hvis ikke Ole Gunnar tok ham seinere i kampen, så skulle jaggu jeg gjøre det. Man blir tent, og alt snakket på forhånd gjør ikke lysten mindre heller, sier Riise.

Scoret for Semb

Men Liverpool-spilleren kom aldri nær nok Laursen, som til daglig spiller for Milan. Istedenfor hevnet han seg langt mer elegant da han dundret inn 1- 1 på pasning fra Solskjær. Der og da feiret han på vanlig Riise-vis med bar overkropp.

- Vi ville vinne denne kampen for Semb. Jeg tenkte på å løpe bort til Nils Johan da jeg hadde scoret, men han satt jo så langt unna at jeg ikke orket. Jeg var så sliten, sier Riise og ler.

- Hvorfor tar du alltid av deg skjorta når du scorer?

- Jeg aner ikke. Det bare kommer av seg sjøl, og tenker ikke over det i det hele tatt. Jeg er bare glad og det skjer.

- Det er første gangen du feirer i bar overkropp på landslaget?

- Ja, faktisk. Drakten er jo rød uansett. Det er viktig, smiler Riise, som ikke reiv av seg drakta da han sist scoret for Norge: mot Tyrkia 23. februar 2000.

Mistet troen

Riise får ikke skrytt nok av pasningen fra Solskjær.

- Den hadde perfekt fart og perfekt retning. Jeg var sikker på å score, men jeg er skuffet over at vi ikke vant. Norge var mye bedre enn Danmark, det tror jeg alle kunne se.

Da Danmark scoret 2- 1, trodde Riise at slaget var tapt:

- De første fem minuttene etter den scoringa mistet jeg alle kreftene. Så var det bare å stå på igjen. Men jeg var utrolig sliten siste kvarteret, sier Riise, som reiste tilbake til Liverpool i dag tidlig.

- Det blir ingen fest på meg. Jeg fester aldri i sesongen. Jeg går gjerne ut og spiser, men det stopper der.

- Ikke vin til maten heller?

- Jeg liker ikke vin.