Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville hjelpe syke - ble coronasmittet

Den svenske hekkeløperen Elin Westerlund skulle hjelpe til som sykepleier under coronakrisa. Nå er hun selv smittet.

SMITTET: Hekkeløper Elin Westerlund er coronasmittet etter å ha jobbet på sykehus i Stockholm. Foto: James Marsh / BPI / REX / NTB Scanpix
SMITTET: Hekkeløper Elin Westerlund er coronasmittet etter å ha jobbet på sykehus i Stockholm. Foto: James Marsh / BPI / REX / NTB Scanpix Vis mer

Sverige er det landet i Norden som har blitt hardest rammet av coronaviruset siden utbruddet tidligere i vår.

Så langt er det 4403 personer som har mistet livet med coronaviruset i kroppen, og det er over 37.000 personer som har blitt smittet, sier de offisielle tallene i Sverige.

Midt i denne krisa ville den svenske hekkeløperen Elin Westerlund hjelpe til som sykepleier på en avdeling med coronasmitte i Stockholm, nærmere bestemt Nya Karolinska sykehus. Nå er hun selv smittet. Det bekrefter hun selv på Instagram-profilen sin.

- Da har jeg også hoppet på corona-toget. Foreløpig har jeg klart meg med litt tørrhoste og lett feber, men jeg er hjemme og forberedt på ei tid i isolasjon, skriver hun.

- Milde symptomer

Westerlund utdyper hendelsesforløpet overfor svenske Aftonbladet.

- Jeg fikk en rar følelse i brystet og jeg følte at noe knaset, sier hun og fortsetter:

- Jeg dro hjem fra jobb på lørdag, og på kvelden fikk jeg mer hoste og litt høyere temperatur. Det er milde symptomer.

Hun opplyser om at hun holder seg hjemme med sin samboer til stede. Deres datter blir passet på av sin bestefar, sier Westerlund.

Usikker når hun skal konkurrere

Westerlund blir spurt av Expressen om hun blir skremt av det hun så på jobben.

- Nei. De aller fleste som blir veldig syke har en underliggende sykdom. Jeg vil ikke si at jeg blir mer bekymret for meg seg på grunn av jobben min. Men jeg føler på stor empati overfor andre som har denne sykdommen, fordi det finnes noen som blir rammet mye hardere, sier hun til den svenske avisa.

Hekkeløperen må nå holde seg hjemme fra jobb i minst ei uke. Friidretten er også satt på pause for hennes del. Det er tillatt å starte opp igjen 14. juni, men Westerlund blir ikke å se på startstreken allerede da.

- Skal jeg være ærlig, så ser jeg ikke helt meningen med det. Det er tross alt en sesong som ikke telles så mye, men jeg forstår at andre er konkurransesugne. Jeg har gjort endringer i treningen og jeg føler ikke klar. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skal konkurrere når skaderisikoen er større enn nytten, sier 30-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!