<strong>BLE FRATATT BANNER:</strong> Paul Erik Norton (innfelt) kan ikke skjønne hvorfor hans banner ble fjernet av vaktene på Ullevaal stadion i går. Norton ville hylle Drillo og kritisere fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
BLE FRATATT BANNER: Paul Erik Norton (innfelt) kan ikke skjønne hvorfor hans banner ble fjernet av vaktene på Ullevaal stadion i går. Norton ville hylle Drillo og kritisere fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Ville hylle Drillo med banner på Ullevaal - ble nektet av vaktene

«Takk Drillo - get lost Hallén» ble for drøyt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Paul Erik Norton (55) var på Ullevaal stadion i går kveld for å støtte det norske landslaget som møtte Island. Før kampen ble han fratatt et hjemmelaget banner som han hadde tatt med seg inn på stadion.

Banneret med teksten «Takk Drillo - get lost Hallén» var for drøyt for vaktene inne på Ullevaal.

- Jeg ble smått sjokkert. Jeg er ikke så ofte på landskamp, men har sesongkort i Klanen. Det er trist at fotballen i mindre og mindre grad blir et sted man kan ytre seg. Det er flere og flere som blir hysja på. Utviklingen går feil vei, sier Norton til Dagbladet.

- Jeg satt på felt 105 på Ullevaal, altså på langsiden. Jeg regner med at det var greit å bruke et slikt banner, men plutselig ville altså vaktene ta det fra meg. Jeg ville egentlig ikke slippe det, men de var unge og spreke, så de tok det til slutt. De sa at arrangøren hadde private regler på Ullevaal som sa at ytringsfriheten ikke gjaldt der.

Fjerner støtende bannere
Stuntet til Norton kommer i kjølvannet av NFF-bråket tidligere denne uka da Egil «Drillo» Olsen kom med kritikk og følte seg presset av NFF til å forlate landslagsjobben.

Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, forteller at et fåtall bannere ble fjernet fra tribunen i forbindelse med 1-1-kampen i hovedstaden.

- NFF, sammen med politiet og vaktselskapet, vurderer om bannere på stadion har et støtende budskap. Budskapet skal godkjennes på forhånd og i går ble det fjernet flere som ikke var godkjent, sier Graff til Dagbladet.

- Det ble fjernet bannere som var støtende overfor tidligere landslagssjef Egil Olsen og andre som var støtende overfor fotballpresident Yngve Hallén, sier Graff.

- Er «Takk Drillo - get lost Hallén» støtende?

- Det er vanskelig for meg å kommentere de ulike vurderingene som ble gjort. Jeg kjenner ikke til ordlyden på alle bannerne, men det blir gjort en individuell vurdering på hva som er sjikanerende. Og budskapet skal være godkjent før kampen, sier han.

<strong>FIKK KRITIKK:</strong> Norton ønsket å komme med et stikk til fotballpresident Yngve Hallén på Ullevaal stadion i går. Det fikk han ikke lov til.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
FIKK KRITIKK: Norton ønsket å komme med et stikk til fotballpresident Yngve Hallén på Ullevaal stadion i går. Det fikk han ikke lov til. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer var blant annet et banner med skriften «Fuck Drillo» blant de andre som ble fjernet i går. Uefa-kamper og Tippeligaen har forskjellige regelverk når det kommer til bruk av bannere, men ifølge NFF følger også norsk fotball retningslinjene til Uefa. Budskap, brannsikkerhet og hindring for andre tilskuere er blant punktene som blir vurdert.

Norton kan ikke skjønne at hans banner framstår som støtende.

- Takken til Drillo trenger ingen forklaring, velfortjent som den er. Og jeg tenkte at teksten med kritikk måtte selv Hallén og NFF tåle, sier Norton.

Norton hadde selv laget banneret ved å male på et laken. Planen var å henge det opp 15 minutter før avspark på den ene langsiden. Han slapp først inn på stadion med banneret og fortalte en vakt om budskapet uten at det skapte problemer.

Lydløst Kort tid senere kom to vakter bort og ba Norton gi fra seg banneret. Supporteren stusser over at det ikke skal være lov til å ytre seg på fotballkamper.

- Er det blitt så upassende og støtende å kritisere fotballledere på en fotballkamp? Før het det at fotballkamper var et fristed der du kunne få blåst ut frustrasjoner og stort sett si det du ville, sier han.

- Det eneste banneret jeg så på Ullevaal var Oljeberget sitt «Alt for Norge», med et titalls lydløse og uengasjerte supportere bak. Pent, pyntelig og sikkert helt i NFFs smak, sier Norton.

6796 tilskuere fikk med seg Norges siste VM-kvalikkamp for denne gang.

<strong>1-1:</strong> Norge og Island spilte 1-1 tirsdag kveld. Det sender Island til playoff til VM. 

Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
1-1: Norge og Island spilte 1-1 tirsdag kveld. Det sender Island til playoff til VM. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer