Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga - Strømsgodset 1-4.

- Ville ikke byttet han mot Bendtner

Marcus Pedersen og Herman Stengel ble utsatt for grov hets fra tribunen, men begge svarte med beina.

TOPPSCORER: Marcus Pedersen er toppscorer i Eliteserien med fire scoringer på tre kamper. I kveld scoret han to da Strømsgodset slo Vålerenga 4-1. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Marcus Pedersen er toppscorer i Eliteserien med fire scoringer på tre kamper. I kveld scoret han to da Strømsgodset slo Vålerenga 4-1. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Fotball handler om følelser og lidenskap – men hetsen som tomålsscorer Marcus Pedersen og Herman Stengel ble utsatt for i 4-1-seieren mot Vålerenga lørdag kveld var av det ufine slaget.

Begge fikk blant annet slengt nedsettende bemerkninger om sine mødre mot seg.

- Det er mye adrenalin både blant oss spillere og hos fansen, men det der var lavmål. De har vel ikke mer å komme med, men ingen av oss tar oss nær av det, sier Marcus Pedersen til Dagbladet.

SVARTE MED SCORINGER: Marcus Pedersen ble utsatt for hets fra Klanen, men svarte med tre fingre i været, på stillingen 3-1 til Strømsgodset. Til slutt vant gjestene fra Drammen hele 4-1. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SVARTE MED SCORINGER: Marcus Pedersen ble utsatt for hets fra Klanen, men svarte med tre fingre i været, på stillingen 3-1 til Strømsgodset. Til slutt vant gjestene fra Drammen hele 4-1. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Han leverte to flotte scoringer, mens fjorårets Vålerenga-spiller Herman Stengel avsluttet ydmykelsen på Intility Arena med 4-1-scoringen fra nesten 30 meter på overtid av overtiden.

Et perfekt svar på hetsen fra «Klanen», som så seint som i fjor høst elsket Stengel og sang sin støtte til ham før midtbanespilleren valgte å gå til Strømsgodset.

Frustrerende serieåpning

Strømsgodset var frustrerte og revansjelystne etter uavgjort i de to første seriekampene i år – men i kveld kom potensialet ut i all sin kraft. Gjestene leverte en gjennomført god fotballkamp, og Marcus Pedersen har med sine fire scoringer på tre kamper allerede fått ei lita luke på toppscorerlista.

Så god er 27-åringen nå at Godset-sjef Tor Ole Skullerud rangerer han som den beste spissen i Eliteserien.

- Jeg hadde ikke byttet han mot noen, sier Skullerud bastant overfor Dagbladet.

- Ikke Nicklas Bendtner heller?

TOPPSCORER I FJOR: Nicklas Bendtner ble toppscorer i Eliteserien i fjor, men står uten nettkjenning etter RBKs tre første kamper i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TOPPSCORER I FJOR: Nicklas Bendtner ble toppscorer i Eliteserien i fjor, men står uten nettkjenning etter RBKs tre første kamper i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har jobbet med og kjent Marcus over lang tid og har fått en god relasjon med han. Jeg vet hvilke knapper jeg må trykke på hos han, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet

RBK-spissen Bendtner (30) står uten nettkjenning etter de tre første serierundene i år, men dansken ble toppscorer i Eliteserien 19 scoringer i fjor.

Forrige sesong scoret Pedersen «bare» ni mål. Nå har han nesten halvparten etter bare tre kamper.

- Jeg er kanskje blitt mer bestemt, har litt mer fokus på at jeg skal rett på mål og fyre av noen skudd, sier Marcus Pedersen til Dagbladet.

Og fortsetter:

- Nå skal jeg være veldig «varm» fram til sommeren, så da er det bare å fortsette. Jeg kunne ha scoret tre mål i dag, sier Pedersen.

- Ekstra å møte Vålerenga

Med sine to scoringer er han oppe i sju eliteseriemål mot Vålerenga. Bare mot Stabæk har han scoret like mange.

- Det er selvsagt litt ekstra å møte Vålerenga, men det kan ikke være sånn at jeg må spille mot Vålerenga for å score mål. Det er kanskje litt tilfeldig, men det er veldig morsomt å spille disse kampene, så det gir meg litt ekstra.

Tor Ole Skullerud ser stor forskjell på spissen fra i fjor.

- Marcus er i bedre form nå. Tidligere har han vært litt «ekspert» i å få avbrudd med skader og litt smårusk, men i vinter er han en av de som ikke har vært sjuk. Da er han en killer på banen, sier Skullerud.

Han tror også at spissen har et ekstra høyt tenningsnivå i kamper som dette.

- Marcus er en type som liker kamper som trigger ham ekstra. Jeg merker det selv også, at jeg trigges av å komme hit. Det er første gang jeg er på denne stadion, og jeg syntes innpakningen var nydelig. Folk fra Drammen var eksepsjonelt gode i bortesvingen. Jeg reiser herfra med en sterk og god følelse, ikke minst fordi vi har fått vår første seier for året.

- Klarer ikke holde på

Skullerud er forberedt på at Pedersen kan være tapt for klubben i sommer, om spissen fortsetter målbonazaen framover.

- Marcus er glad for å spille for Strømsgodset, han trives godt i Drammen og i gruppa vår, men han har en drøm – som mange andre i gruppa vår – om å komme seg ut.

- Og fortsetter han sånn, så kan det selvfølgelig skje. Sånn er det i norsk fotball; får vi gode nok spillere, så klarer vi ikke å holde på dem, sier han.

Pedersen har tidligere forsøkt seg ute i Vitesse (Nederland), OB (Danmark) og Barnsley (England), uten å lykkes helt. Nå nærmer det seg siste sjanse for 27-åringen til å få en karriere i utlandet.

- Jeg er klar på at jeg har et ønske om å komme meg ut igjen, så da må jeg prestere godt i hver kamp, sier eliteseriens toppscorer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!