Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania 1-1

Ville ikke gi King drakta

Ramos: - Den skal på museum.

GOD SPORTSÅND: Sergio Ramos og Joshua King i prat etter kampen. Men noe draktbytte ble det ikke. Foto: Bjørn Langsem
GOD SPORTSÅND: Sergio Ramos og Joshua King i prat etter kampen. Men noe draktbytte ble det ikke. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
  • Norge - Spania 1-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) fikk størst jubel på Ullevaal i går kveld. Men Sergio Ramos (33) var den aller største stjerna da Norge og Spania spilte 1-1 i EM-kvaliken.

For Ramos ble det en helt spesiell kveld. Han spilte landskamp nummer 168 for Spania. Dermed satte han rekord, én kamp mer enn Iker Casillas.

Ifølge den spanske avisa AS sa Real Madrid-midtstopperen etterpå at han hadde lovet å bytte drakt med Joshua King. Dette trakk han seg på, fordi han ville ha drakta selv.

Og:

- Den skal på museum.

OPPSLAG: - Festen må vente, skriver AS på førstesida søndag. EM-plassen er ennå ikke sikret.
OPPSLAG: - Festen må vente, skriver AS på førstesida søndag. EM-plassen er ennå ikke sikret. Vis mer

- Det er en unik dag og et veldig spesielt minne, sier Ramos. Likevel hadde han glatt byttet ut rekorden med seier.

- Rekorden kommer i andre rekke. Jeg ville byttet rekorden med seier. Jeg er stolt over å være spanjolen som har hatt på meg landslagsdrakta flest ganger. Jeg håper det blir mange ganger til.

Spania kunne sikret EM-sluttspill i går hvis alle resultater hadde gått i riktig retning.

- Festen må vente, skriver den spanske avisa AS på førstesida søndag.

OPPSLAG: Marca fokuserer på Sergio Ramos og rekorden på 168 landskamper. Avisa deler førstesida mellom Ramos og Eliud Kipchoge, som var første i verden til å løpe maraton under to timer i går.
OPPSLAG: Marca fokuserer på Sergio Ramos og rekorden på 168 landskamper. Avisa deler førstesida mellom Ramos og Eliud Kipchoge, som var første i verden til å løpe maraton under to timer i går. Vis mer

Saúl Ñíguez sendte Spania i ledelsen etter 47 minutter. King utliknet til 1-1 på straffespark på overtid:

- Jeg prøvde å sende Kepa noen hint om at jeg skulle sette den til venstre for meg, og jeg spilte litt «mind games». Heldigvis fungerte det, sier han.

Norge møter Romania tirsdag. Da blir det muligheter for nye draktbytter.

De to beste lagene i gruppa går til EM-sluttspillet. Sverige er i førersetet til å ta andreplassen bak Spania. Norge ligger fire poeng bak Söta Bror og tre poeng bak Romania.

OFRET SEG: Omar Elabdellaoui ga alt i duellen med Spanias keeper. Det resulterte i straffespark for Norge. Foto/video: Bjørn Langsem og Fredrik N. Filtvedt Vis mer
EM-kvalik
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media