Ville ikke hatt problemer med å signere voldtektsdømt spiller

Bohinen mener han har sonet ferdig.

HÅP I SANDEFJORD? Ched Evans har slitt med å finne seg en klubb etter han ble løslatt fra fengsel i oktober. Lars Bohinen er den eneste av de spurte tippeligatrenerne som kunne signert en voldtektsdømt spiller. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA
HÅP I SANDEFJORD? Ched Evans har slitt med å finne seg en klubb etter han ble løslatt fra fengsel i oktober. Lars Bohinen er den eneste av de spurte tippeligatrenerne som kunne signert en voldtektsdømt spiller. Foto: AP Photo/Anna Gowthorpe/PA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Forrige uke skrev Dagbladet om Ched Evans, den voldtektsdømte fotballspilleren som sliter med å finne seg en klubb. Han var nær en signering med League One klubben Oldham, men klubbens hovedsponsor kom på banen og ville ha det annerledes.

 Også andre klubber har vært ute etter spilleren, blant annet i Birmingham og på Malta. Den maltesiske klubben Hibernias' ønske om spilleren ble stoppet av landets statsminister.

Rettssystemet er for mange slik at man har sonet ferdig når man slipper ut av fengsel, men i en så spesiell sak som dette er, mener flere av de spurte trenerne i Tippeligaen at det hadde vært vanskelig å ansette Evans.

Dagbladet har ringt seks av de 16 trenerne. Lars Bohinen (Sandefjord) er den eneste som klart og tydelig sier at han gjerne hadde signert spilleren om han er god nok.

- Jeg er av den oppfatningen av at når du har sona, da er du ferdig med straffen din. Man skal ikke bli belastet av det senere, sier Bohinen til Dagbladet.

- Ville du signert Evans om han gjorde en god jobb på prøvespill hos dere?

- Ja, det hadde jeg ikke hatt noe problem med å gjøre. Det hadde vært forferdelig om man ikke skulle la straffedømte komme tilbake i arbeidslivet, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer