- Ville ikke skjedd med hjemlige spillere

Krangelen mellom John Carew og John Arne Riise ville ikke inntruffet mellom to spillere fra hjemlige klubber, mener Åge Hareide.

BEOGRAD (NTB): Det var landslagssjefen som selv trakk fram «slagene i Drammen» igjen i dag, dagen etter at ballen ble forsøkt lagt død en gang for alle. Han mener at spillere som reiser tidlig til utlandet risikerer å miste noe vesentlig i utviklingen, slik at ego og individ går foran kollektiv.

Hareide kom inn på det da han ble spurt om han synes det snart er på tide at Magne Hoseth reiser ut.

- Det er noe han og klubben må finne ut av. Det er farlig for meg å anbefale at folk skal bytte klubb, men det er ikke nødvendigvis heldig for utviklingen. For mange som reiser ut blir det pene tall på lønnsslippen, men utviklingen bremses. Det tror jeg mange unge spillere må tenke over, sa han.

Og han tenker da slett ikke bare på den sportslige utviklingen.

- Vi hadde en seanse i går, og jeg skal ikke rippe opp i det, men gå litt inn på det å dra ut når du er 18-19 år. Du mister de viktigste utviklingsårene, der du kan lære sosiale relasjoner og relasjonelle ferdigheter. Du blir satt for deg selv, og selv om du er 19 år så regner du deg som en 30-åring. Du mister en farsfigur, mister nær kontakt med trenere, forbindelser som gjør at du vokser som menneske.

- Får du ikke utviklet mennesket i deg, så kan det være at du inntar en annen rolle enn du egentlig burde hatt. Nils Arne (Eggen) nevnte allerede da Steffen (Iversen) dro ut at han syntes det var for tidlig.

- Jeg har tro på at vi kan utvikle gode spillere hjemme, og jeg har opplevd i Rosenborg den tryggheten spillere har med gode lagkamerater og god støtte rundt seg. Da utvikler du deg både som spiller, og du utvikler mennesket i deg.

På spørsmål om han mener episoden mellom John Carew og John Arne Riise ikke ville skjedd mellom to spillere fra hjemlige klubber, svarte han kontant «ja».

- Det er en annen hardhet i proffverden. Individene er annerledes der, og egoene er mye større. Men når det er sagt, så er det også mye å lære ute.

UTENLANDSPROFFER:</B> Åge Hareide tror aldri Carew og Riise ville havnet i klørne på hverandre hvis de spilte for et tippeligalag.