Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke slutte nå

Ola By Rise tok avskjed med spillerne før treningen i går. Han vil også skrive et personlig brev til hver enkelt av dem.

TRONDHEIM (Dagbladet): Den avgåtte RBK-treneren tok farvel med spillerne i garderoben, i et møte han selv opplevde som «litt spesielt».

-  Jeg fortalte at jeg vil skrive en personlig oppsummering til hver enkelt og legge i posthylla deres. Det kan også gå på fotballfaglige ting, sier By Rise.

Han hadde ikke selv noe ønske om å slutte nå. Først en halv time før mandagens trening fikk han vite at det ville bli hans siste som RBK-trener.

-  Jeg var innstilt på å stå løpet ut, men når jeg først fikk spørsmål om å trå til side, så ser jeg helt klart argumenter for det.

Ikke uvennskap

By Rise understreker at han ikke skilles fra klubben i ufred og uvennskap.

-  Det er fire personer jeg kjenner veldig godt som skal ta over i trenerteamet, og jeg håper at dette blir en god løsning. Jeg gratulerer Per Joar med hovedtrenerjobben og ønsker ham hell og lykke.

Ola By Rise har levd omtrent hele sitt liv i Rosenborg.

Hva han skal gjøre nå, vet han ikke.

-  Når du har vært i en sånn jobb, så blir det en omstilling som er litt underlig. De nærmeste dagene blir litt sånn at jeg føler et visst vakuum. Samtidig åpner det seg masse andre muligheter. Jeg har mye jeg kunne tenke meg å holde på med, så får vi se.

Tilbake?

-  Hva sier du om prosessen som førte til din avgang?

-  Prosessen har ikke vært imponerende fra A til Å, men jeg sier ikke mer om det, sier By Rise.

-  Kan du komme tilbake i en annen rolle i Rosenborg?

-  Ikke til neste år. Det tror jeg er greit for alle parter, sier By Rise.

Rune Bratseth sier det er «ingen umulighet» at By Rise en gang kommer tilbake som hovedtrener. Selv utelukker han det heller ikke.

-  Jeg har aldri vært en bedre fotballtrener enn nå, sier By Rise.

FORYNGELSE: - Jeg startet en foryngelsesprosess. Den tror jeg det er viktig å fortsette. Jeg håper inderlig det, sier Ola By Rise, som gikk av som hovedtrener i RBK i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media