Ville ikke svare på to spørsmål

Viaplay-kommentator Andreas Toft (48) fikk ti minutter med Liverpool-stjerna Mohamed Salah (31). To spørsmål ville han ikke svare på før storkampen mot Manchester City.

EKSKLUSIVT: Andreas Toft (t.h) intervjuet Mohamed Salah for Viaplay. Foto: Olof Andersson / Viaplay
EKSKLUSIVT: Andreas Toft (t.h) intervjuet Mohamed Salah for Viaplay. Foto: Olof Andersson / Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Liverpool, klokka 13.30

MANCHESTER (Dagbladet): - Han er en strålende spiller.

Det sier Liverpool-stjerna Mohamed Salah om Erling Braut Haaland til Viaplay.

Intervjuet ble gjort torsdag og blir vist i forbindelse med toppkampen mellom Manchester City og Liverpool i dag. England teller ned og Viaplay topper mannskapet.

Kommentator Andreas Toft bekrefter at pappa Alfie Haaland dukker opp under sendinga på Etihad Stadium. Kampstart: 13.30.

RINGSIDE: Andreas Toft fulgte pressekonferansen til Pep Guardiola i Manchester fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Andreas Toft fulgte pressekonferansen til Pep Guardiola i Manchester fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Toft var den som gjorde intervjuet med Salah før toppkampen i Premier League. Til Dagbladet forteller han om en smilende og hyggelig egypter. Men det var ikke alle spørsmål han ville svare på.

- Jeg traff ham på treningsanlegget til Liverpool. Vi var noen rettighetshavere som møtte ham til intervju der. Salah gjør veldig sjelden intervjuer. Å få møte ham, og snakke om kampen, var helt fantastisk, sier Toft.

Klubben ville ha spørsmålene på forhånd. Dette er ikke spesielt for Viaplay, men gjelder alle rettighetshavere.

- Noen ganger er det premisser for hvordan intervjuene skal gjøres. Det er en del av avtalen for å få intervjuet, opplyser Toft.

STORMØTE: Erling Braut Haaland mot Mohamed Salah. Så mye større kan det ikke bli. Foto: NTB
STORMØTE: Erling Braut Haaland mot Mohamed Salah. Så mye større kan det ikke bli. Foto: NTB Vis mer

- Det er ikke spesielt for Premier League. Det gjelder også for spesielle avtaler med rettighetshavere i europacupkampene, VM og EM. Sånt avklares på forhånd, forteller han.

- Det er mange spørsmål du har lyst til å stille når du først setter deg ned med Salah. Men det kanskje alle lurer på, er hvor han skal når eller hvis han forlater Liverpool (kontrakten går ut i juni 2025). Det var jo kjempestyr i sommer. Men det var en av tingene klubben ikke ville ha noe snakk om - kontrakt og framtid. Så da må du justere deg etter det.

Ifølge BBC takket Liverpool nei til et bud på 150 millioner pund fra den saudiarabiske klubben Al-ittihad. Det tilsvarer over to milliarder kroner. Al-ittihad skal ha vært villig til å gå opp til 2,7 milliarder kroner, men Liverpool takket nei.

- Var det andre ting Salah ikke ville snakke om?

- Han har et brennende engasjement for Palestina. Jeg hadde lyst til å høre med ham litt rundt de tingene der. Men det hadde han heller ikke lyst til å snakke om.

Toft understreker at du kan stille alle spørsmålene du vil på pressekonferanser. Men spørsmål om framtid og politikk er ofte betente temaer.

KLAR: Bernt Hulsker liker bildene han får se av landslaget før skjebnekampen til Norge. Video: Bård Sørø, Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Hvor lang tid fikk du med Salah?

- Det var satt av ti minutter. Og da er det ganske strengt. Du går inn og setter deg. Pressemannen står rett bak deg, teller ned og prikker deg på ryggen når de ti minuttene har gått. Det er null slinger i valsen.

- Hvordan vurderer du duellen mellom Haaland og Salah?

- Det er fort dette som blir den store duellen. Og du har så mange poenger. Haaland kan score sitt 50. mål i Premier League. I så fall blir han den raskeste til 50 seriemål i engelsk fotballhistorie. Det er ganske sykt, sier Toft.

- Men han har ennå ikke scoret mot Liverpool som City-spiller. Det er Liverpool og Brentford han mangler. Salah kan score sitt 150. mål i Premier League. Han mangler to scoringer for å få 200 mål for Liverpool.

I intervjuet blir Salah spurte om hvordan Haaland har hjulpet Manchester City til å bli bedre:

- Han har scoret mange mål, noe som har hjulpet dem. Før han kom var systemet annerledes. Alle scoret, men systemet var annerledes. De vant likevel Premier League. Guardiola har endret systemet, slik at han kan hjelpe dem å score, svarer Salah.

DUO: Tor Ole Skullerud (t.v.) og Andreas Toft kommenterer Manchester City mot Liverpool lørdag. Foto: Olof Andersson / Viaplay
DUO: Tor Ole Skullerud (t.v.) og Andreas Toft kommenterer Manchester City mot Liverpool lørdag. Foto: Olof Andersson / Viaplay Vis mer

Manchester City mot Liverpool er det største oppgjøret du kan få i Premier League.

- Det er massivt, sier Toft om kampen.

- Det er lag nummer én som møter lag nummer to. Det er disse to lagene som har kjempet mot hverandre de siste åra, bortsett fra da Liverpool hadde en litt dårlig sesong i fjor.

FÅR TYN: Erling Braut Haaland lot det ikke ligge da Bernardo Silva kom seint til lagbildet. Video: Manchester City, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Han fortsetter:

- Liverpool har tapt med ett poeng i serien to ganger for Manchester City. Det skyldes blant annet tap eller uavgjort på Etihad Stadium. Det kan være en kamp som definerer tabellen til slutt. Liverpool har ikke vunnet på Etihad siden 2015.

I dag får Jürgen Klopp og co. sjansen igjen.