Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville ikke ta livet av Song, Diaby og Denilson

Derfor kjøpte ikke Wenger Alonso og Barry.

SATSER UNGT: Arsene Wenger vil ha færrest mulig etablerte spillere på laget, for han ønsker å dyrke fram ungdommen. Foto: REUTERS
SATSER UNGT: Arsene Wenger vil ha færrest mulig etablerte spillere på laget, for han ønsker å dyrke fram ungdommen. Foto: REUTERS Vis mer

|||(Dagbladet.no) Arsene Wenger er ikke gjerrigere enn andre managere, han ønsker bare å skape sitt Arsenal selv - og ikke bare drive finpuss på skinnende stjerner.

Derfor har ikke Arsenal hentet inn mange etablerte toppspillere de siste åra - Wenger har i stedet jaktet på unge og lovende spillere.

Arsenal-sjefen har blitt kritisert for dette - også av egne supportere - men han har stått fast ved politikken sin.

Tar skylda
Xabi Alonso og Gareth Barry byttet begge klubb i sommer. De kunne endt i Arsenal - eller, de ble i hvert fall koblet til klubben. For Wenger var ikke spesielt interessert når han tenkte seg om.

- Jeg har blitt kritisert for å ikke ha hentet Alonso eller Barry. Men hvis jeg hadde signert dem, da hadde jeg tatt livet av Song, Diaby og Denilson, sier franskmannen ifølge magasinet FourFourTwo.

Ungdomspolitikken til Wenger har også ført til at Jack Wilshire og Aaron Ramsey har fått mye spilletid. Ramsey har fått hele ni kamper denne sesongen og Wilshire er ifølge Uefa den yngste spilleren - han er bare 17 - som har vært på banen i Champions League i høst.

- Jeg har sagt til aksjeholderne at vi må tro på dette laget. Alt er basert på min egen overbevisning. Hvis vi ikke har suksess i løpet av to år, vil det være min feil, sier Wenger.

Nei til Real Madrid
Franskmannen forteller også at unggutta er hovedårsaken til at han ikke lot seg overtale til å dra til Real Madrid i sommer.

- Real er barndomsklubben min. Da jeg vokste opp så jeg de gutta i hvitt vinne alt, men jeg har en pakt med de unge spillerne mine. Jeg har lyst til å lykkes med dem, sier han til L'Equipe.

Wenger sier han ville tjent mye mer penger i Real Madrid, men han hadde også blitt tvunget til å bruke mer penger.

- Hadde jeg dratt til Real måtte jeg forsøkt å filtrere gjennom min filosofi der og reorganisert alt. Den klubben er bygget opp på kjøpte spillere. De må derimot gjøre det Barcelona har oppnådd med sine unge spillere, nemlig å skape en egen kultur.

I morgen kveld spiller Arsenal borte mot AZ Alkmaar i Champions League. Der må Wenger klare seg uten Nicklas Bendtner, Denilson, Eduardo, Johan Djourou, Lukasz Fabianski, Tomas Rosicky og Theo Walcott. Sistnevnte haltet av banen mot Birmingham på lørdag, og skaden er mer alvorlig enn først antatt.

- Vi må klare oss uten Theo lenger enn forventet. Vi trodde først at han ville være bra igjen etter 48 timer, men han vil nå være ute i tre-fire uker, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

BYGGER NYTT: Arsene Wenger har vært i Arsenal i 13 år. Her feirer han dobbeltriumfen han ledet The Gunners til i 1998. Kan han skape et nytt storlag? Foto: AP
BYGGER NYTT: Arsene Wenger har vært i Arsenal i 13 år. Her feirer han dobbeltriumfen han ledet The Gunners til i 1998. Kan han skape et nytt storlag? Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling