Ville ikke være Norges mest sexy

Men står fram i VG og sier at det var hun som egentlig vant kåringen.

(Dagbladet.no): Landslagets og Nordstrands håndballstjerne Randi Gustad var den klare favoritten til å stikke av med seieren da Mann skulle kåre Norges mest sexy kvinne. Men det ville ikke håndballspilleren være med på, skriver VG.

- Jeg finner det ikke naturlig å bli eksponert på denne måten, sier hun til avisen, og legger til at hun synes sånne kåringer er noe tull.

Gustad, som i bladet omtales som et håndballtalent og landets vakreste advokat, sier videre i intervjuet at en kåring gir "en voldsom eksponering" som hun mener er uheldig både for hennes rolle som håndballspiller og advokat.

Hvorfor stille opp i VG?
Sjefredaktør i Mann, Roger Grøndalen, bekrefter til Dagbladet.no at Gustad ledet kåringen klart på sensommeren, men da de kontaktet henne for å spørre om hun var interessert i å stille opp til bilde og intervju, sa hun nei.

- Derfor valgte vi å la kåringen fortsette, og dermed var det skuespilleren Julia Schact som til slutt fikk flest stemmer.

Grøndalen har forståelse for at Gustad ikke vil stille opp i denne type kåringer, men undres over at hun da står fram i VG og snakker om kåringen.

- Hva er motivasjonen hennes for å stille opp i VG å si: Hei! Det var egentlig jeg som vant kåringen, hvis saken er at hun ikke vil assosieres med den slags? spør Grøndalen.

Fornøyde feminister

Redaktør i feministtidsskriftet Fett synes derimot det er en gledelig nyhet at en kjent idrettsutøver setter foten ned mot det de oppfatter som overfokusering på kropp.

- Jeg synes det er veldig kult at hun protesterer på denne måten og sier nei, sier redaktør Marte Ericsson Ryste.

STJERNE OG KJÆLEDEGGE: Randi Gustad er en av de mest populære profilene på landslaget. Populær er hun også blant menn, skal vi tro kåringen i bladet Mann. Foto: Scanpix
STJERNE OG KJÆLEDEGGE: Randi Gustad er en av de mest populære profilene på landslaget. Populær er hun også blant menn, skal vi tro kåringen i bladet Mann. Foto: Scanpix Vis mer

Hun har lite til overs for måten mannebladene linker kropp og idrett.

- Det er et ekstremt press på kvinnelige idrettsutøvere om at de skal være sexy, at de må bevise at de også kan være feminine og gå i kjole.

- Kvinnelige idrettsutøvere brukes på en kynisk måte i mannebladene, og det er betenkelig med tanke på hvor mange som sliter med spiseforstyrrelser i idrettsmiljøet, sier Ryste.