- Ville ikke vasket bilen med Maradonas drakt

Skottenes assistent glemmer ikke «Guds Hånd».

Terry Butcher har ennå ikke tilgitt Diego Maradona for det famøse «Guds Hånd»-målet som sendte England ut av VM for 22 år siden.

Maradona sendte England på hodet ut av turneringen da han scoret med hånden i VM-kampen i 1986. England-forsvarer Butcher tenker ennå på målet, og har ikke tilgitt argentineren.

- Etter kampen sto Maradona og jublet med kameratene sine. Det irriterer meg ennå at han ikke har innrømmet at det han gjorde var galt. Han bør løfte begge hendene - guds hender - i været og si «det var galt gjort av meg», sier Butcher.

Onsdag er de to igjen i aksjon mot hverandre når Argentina og Skottland barker sammen på Hampden Park. Kampen blir Maradonas første som argentinsk landslagstrener, mens Butcher er assistent for skottene.

Men det alle snakker om er Maradonas mål som sørget for 2-1-seier til Argentina i VM-kvartfinalen i 1986.

- Jeg har alltid sagt, og jeg kommer alltid til å si, at han (Maradona) er den beste fotballspilleren jeg har sett. Men jeg skulle gjerne sett ham si rett ut at det han gjorde var feil, sier Butcher.

Trøyen Maradona brukte under VM-kampen henger nå på museum i Preston. Den skal være verdt enormt mye hvis den en gang selges. Men Butcher ville ikke tatt den imot gratis en gang.

- Den trøya er det siste jeg vil ha. Jeg ville ikke engang ha vasket bilen min med den. Så sterkt føler jeg for det som skjedde, sier Terry Butcher.

BLE RUNDLURT: Terry Butcher var siste forsvarer som ble totalt utspilt da Diego Maradona scoret kanskje tidenes mål i VM i 1986. Foto: AFP/SCANPIX
BLE RUNDLURT: Terry Butcher var siste forsvarer som ble totalt utspilt da Diego Maradona scoret kanskje tidenes mål i VM i 1986. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

- Ville ikke vasket bilen med Maradonas drakt
GUDS HÅND: Men det er denne som svir, hands-scoringen som sendte England ut.