- Ville invitere Kofi hjem til oss

Men Starts Anthony får likevel ikke møte Kofi Annan.

(Dagbladet.no): Det var en svært skuffet Anthony Annan (20) som i dag måtte snu underveis til Oslo og deltakelse i NRK-programmet «Først og sist».

Der skulle Start-spilleren etter planen treffe mannen alle trodde var hans onkel, nemlig FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan. Men møtet ble avlyst, fordi den prominente gjesten fant ut at Anthony ikke er hans nevø.

- Kofi er onkelen min, gjentar Anthony først da Dagbladet.no ber ham om forklare forvirringen som har oppstått.

- Han er søskenbarnet til faren min, tillegger den talentfulle midbanespilleren, og medgir at ordet «onkel»/«uncle» nok brukes i smalere forstand i Norge enn i Ghana.

Andre nesten-møte

Dermed har ikke tilknytningen hans til Kofi Annan noe navn, men han bør iallfall være tremenning med eks-toppsjefens barn.

Skuffelsen over det avlyste møtet blir ikke mindre av den grunn. Særlig ille blir det fordi dette er andre gangen unggutten bare nesten får møte sitt store forbilde.

Da Anthony spilte sin første seniorlandskamp, mot sjølveste Brasil i Stockholm, var Kofi Annan nemlig til stede på kampen. Likevel møttes de aldri.

PÅ NORGESBESØK: Her er daværende FN-generalsekretær Kofi Annan fotografert under et møte hos Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). I dag har det hersket forvirring rundt hans slektskap til Start-spiller Anthony Annan. Foto: Siggi Bucher/Reuters/Scanpix
PÅ NORGESBESØK: Her er daværende FN-generalsekretær Kofi Annan fotografert under et møte hos Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). I dag har det hersket forvirring rundt hans slektskap til Start-spiller Anthony Annan. Foto: Siggi Bucher/Reuters/Scanpix Vis mer

- Men jeg har ikke gitt opp å få møte ham, for han har vært en stor inspirasjonskilde for meg, forteller Anthony i ettermiddag.

- Ville invitere på besøk

Under kveldens TV-møte skulle han etter planen overlevere en Start-drakt med navnet Kofi på ryggen, i tillegg til en faks som skulle bevise at de er i slekt.

- Hva ville du ha sagt til Kofi hvis du fikk treffe ham?

- Jeg ville ha fortalt ham at vi er i slekt. Dessuten ville jeg bedt ham komme på besøk til faren min en eller annen gang når han skal hjem til Ghana, svarer Anthony Annan.

Søndag er han antakeligvis med når Start møter Tromsø på Alfheim.

- Ville invitere Kofi hjem til oss
FRA GHANA: Anthony Annan har et etternavn som er svært vanlig i Ghana, men han er sønn av Kofi Annans fettes, noe ghaneserne omtaler som en onkel.