- Ville jeg vært her om jeg var kidnapper?

I dag snakket John Shittu. Og Obi Mikel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet.no): I går bebudet John Obi Mikel at han skulle snakke «real good» om de fire månedene han forsvant fra Lyn og Norge i sommer.

Det ble det svært lite av.

Lyn-trener Henning Berg ga klar beskjed om at Mikel bare kom til å svare på spørsmål rundt ungguttens forhold til Lyn, og at han ikke kom til å snakke om uteblivelsen, Chelsea, Manchester United, eller noe annet av kaoset som omgir 18-åringen.

Og dermed ga John Obi Mikel nok en gang beskjed om at han er i brukbar form, om enn ikke helt topp, og at han vil spille for Lyn ut sesongen.

Gir råd til Mikel

- Hvorfor får ikke Mikel lov til å svare på spørsmål om det alle lurer på?

- Fordi han har ytret et ønske om å snakke om Lyn. Han syns dette er en vanskelig situasjon, og det syns jeg vi skal ha forståelse for, sier Henning Berg.

Berg, som selv har fortid i en av de to klubbene som krangler om Mikels fotballframtid, har tidligere fortalt at han hverken har snakket med United eller Mikel om hvilken klubb han bør velge. I dag sier Henning at han godt kan gi Mikel råd, men da må han be om det selv.

<strong><b>LEGGER STRATEGIEN:</strong></b> Henning Breg, John Shittu, og Chinedu Ogbuke snakket sammen før treninga. Foto: Scanpix
LEGGER STRATEGIEN: Henning Breg, John Shittu, og Chinedu Ogbuke snakket sammen før treninga. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvis han spør kan jeg alltids svare hva jeg syns. Men det sier jeg bare til Mikel.

- Til syvende og sist er det han selv som bestemmer hvor han vil spille, sier Berg.

- Betyr det at dere i Lyn ikke anerkjenner kontrakten han har undertegnet med United lenger?

- Den legger jeg meg ikke oppi. Jeg vet jo at han har signert en kontrakt, men det får andre ta seg av. Det jeg mener er at han bestemte seg før han signerte for United.

Ikke eget valg

En som absolutt ikke er enig med Henning i det, heter John Shittu, og er Mikels agent. Som vanlig var også Shittu på Bislett mens Lyn trente, og han har følgende svar når det gjelder Mikels signering for United:

- Nei, han skrev ikke under den kontrakten av egen fri vilje!

- Men Mikel tar sine egne avgjørelser?

- Ja.

Men den omstridte kontrakten med United ble altså ikke underskrevet etter Mikels eget ønske. Hevder Shittu. Samtidig ønsker agenten å si klart fra til dem som tror han har kidnappet Lyns nigerianere, og holdt dem unna Oslo mot deres vilje.

- Hvis jeg var en kidnapper ville jeg vel ikke stått her nå?, spør han.

- Det er bare det at i denne saken er det endel parter man ikke kan stole på.

- Hvem?

- Det vet jeg ikke, og det vil jeg ikke gå nærmere inn på.

Det er ingen hemmelighet at samarbeidsklimaet mellom Shittu og Morgan Andersen ikke er som det skal være. I dag benyttet Shittu muligheten til å skryte av Henning Bergs integritet, og fortalte at det var lettere nå som han var med på samtalene.

Og at Mikel forsvinner etter sesongen er nesten garantert. Spørsmålet er hva som da skjer med de tre andre nigerianerne i Lyn, som Shittu også har ansvaret for.

- Vel, de kom jo hit sammen, og.... Jeg vet ikke. Hvis de trives sammen og vil være på samme sted, er det min jobb som deres agent å få det til å skje, sier Shittu til Dagbladet.no.

POPULÆR: Mange ville høre hva John Shittu hadde å si.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer