Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville jubelscener da Benfica knuste Zenits Champions League-drøm

Imponerte i Russland.

Benfica sikret 2-1 borte mot Zenit St. Petersburg og tok seg videre til kvartfinalen i mesterligaen etter 1-0 fra det første oppgjøret.

Forutsetningene var klare: Zenit ville gå videre med tomålsseier og sikre ekstraomganger ved 1-0. Med scoring imot ville det se svart ut.

Derfor så det ut til å gå det russiske lagets vei da Jurij Zjirkov vant en duell mot Nelson. Trolig skulle vingen vært avblåst for frispark, men dommeren lot spillet gå, og Zjirkov kom seg til dødlinjen. Den tidligere Chelsea-spilleren prikket ballen på hode til Hulk og det sto 1-0 med 20 minutter igjen.

Etter 81 minutter fikk Artjom Dziuba en enorm mulighet til å avgjøre kampen. Spissen bommet alene med Elderson.

Fire minutter senere skulle angriperen angre på den misbrukte sjansen. Raúl Jiménez banket til fra langt hold. Målvakt Jurij Lodygin reddet forsøket, men Nicolas Gaitan var først på returen og utlignet.

På overtid skaffet Talisca seier også i borteoppgjøret mot Zenit. Innbytteren banket ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 2-1.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media