Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville jubelscener da Middlesbrough rykket opp til Premier League

Endelig tilbake i det gode selskap.

RYKKET OPP: Middlesbrough er klar for Premier League. Foto: ProSports/REX/Shutterstock
RYKKET OPP: Middlesbrough er klar for Premier League. Foto: ProSports/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 1-1 hjemme mot Brighton lørdag kunne Middlesbrough juble for Premier League-spill neste sesong.

De to opprykksrivalene lå à poeng foran den siste serierunden, og Brighton måtte vinne for å ta den andre direkte opprykksplassen fra mesterskapsserien som følge av at Middlesbrough var foran på målforskjell.

Kampen startet på best mulig måte for vertene da et presist slått frispark etter 20 minutter endte opp hos Christian Stuani. Han satte ballen i mål til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Hjemmelaget presset på store deler av første omgang og hadde god kontroll på et Brighton-lag som virket preget av stundens alvor.

Scoring og utvisning Like etter pause ble det imidlertid spenning i kampen da Dale Stephens utlignet på en fantastisk heading etter et frispark.

Målscoreren hadde vært i flere tøffe dueller med Middlesbroroughs Gastón Ramírez i løpet av kampen, og kun fire minutter etter sin egen utligning, satte han knottene i leggen på vertenes uruguayanske midtbanespiller.

Dommer Mike Dean trakk først opp det gule kortet, men ombestemte seg og valgte å vise ut Stephens. Av TV-bildene kunne man se et stort og dypt kutt i leggen på Ramirez, som måtte forlate banen på båre og med oksygentilførsel.

Med ti mann klarte Brighton aldri å sette inn den store sluttspurten, og dermed kunne de sedvanlige opprykksscenene med publikum som stormer banen utspille seg.

Middlesbrough slår følge med Burnley til Premier League, mens Brighton, Hull, Derby og Sheffield Wednesday skal spille playoff om den siste opprykksplassen.

Ikke bare er opprykket gull verdt for lagene sportslig sett. Den nye TV-avtalen gjør det svært lukrativt å være i den engelske toppdivisjonen.

Ingen norske i troppen Nevne Burnley, uten Fredrik Ulvestad i troppen, tok ikke foten av gasspedalen til tross for at opprykket ble klart forrige runde. Laget slo Charlton 3-0 borte etter scoringer av Andre Gray, George Boyd og Sam Vokes lørdag.

Hull, uten Adama Diomande i troppen, slo Rotherham hele 5-1 hjemme og er i god form før playoffkampene som nå venter. De to andre lagene som skal i playoff, fikk ikke en like god generalprøve. Derby tapte 0-1 hjemme for Ipswich, mens Sheffield Wednesday tapte 1-2 borte mot Wolverhampton.

Charlton, MK Dons og Bolton innehar de tre nederste plassene i mesterskapsserien og rykker ned til tredje nivå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart